Thanos Hotels & Resorts: Ανοίγει τρίτο ξενοδοχείο στην Κύπρο, ψάχνει για Αθήνα
13 Feb 2025, 07:52 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
TornosNews.gr
- Σε μια φάση συνεχούς επέκτασης σε Ελλάδα και Κύπρο έχει μπει η κυπριακή ξενοδοχειακή εταιρεία Thanos Hotels & Resorts, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Θάνο Μιχαηλίδη.
Τον Μάρτιο αναμένεται να λειτουργήσει στη Λευκωσία το Amyth of Nicosia, που βρίσκεται εντός των μεσαιωνικών ενετικών τειχών της πόλης. Το κτήριο, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1900, έχει ανακαινιστεί πλήρως, διατηρώντας παραδοσιακές λεπτομέρειες, όπως τα αυθεντικά δάπεδα, τη μεγάλη σκάλα και τη διακόσμηση της εποχής, προσδίδοντας γοητεία και αρχοντιά στον χώρο. Το Amyth of Nicosia διαθέτει 10 δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο με αυλή και bar, ενώ προσφέρεται και για ξεχωριστές εκδηλώσεις, είτε σε συνδυασμό με διαμονή είτε αξιοποιώντας τους χώρους του εστιατορίου ή της αίθουσας συναντήσεων που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο.
Με το άνοιγμα αυτού του boutique ξενοδοχείου, ο Όμιλος επιδιώκει να αναδείξει μια διαφορετική πλευρά της Κύπρου, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την αυθεντική κυπριακή κουλτούρα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.
Οι κινήσεις στην Ελλάδα
Παράλληλα, η Thanos Hotels & Resorts επεκτείνει δυναμικά την παρουσία της στην Ελλάδα. Το 2023, ο Όμιλος εισήλθε στην ελληνική αγορά πολυτελούς φιλοξενίας με το άνοιγμα του Amyth of Mykonos στον Άγιο Στέφανο, ενώ το 2024 εγκαινίασε το Amyth of Mykonos Super Paradise, ένα συγκρότημα με 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης. Αυτές οι κινήσεις σηματοδοτούν την έναρξη του brand Amyth στην Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας που συνδυάζουν την πολυτέλεια με την αυθεντικότητα.
Στρατηγικά, ο Όμιλος στοχεύει στη λειτουργία 10 νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα εντός τριετίας, εστιάζοντας σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου πλάνου, η Thanos Hotels & Resorts έχει συνάψει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς και έχει μεταφέρει το κύριο μέρος των χρηματοδοτικών της δραστηριοτήτων από την Κύπρο στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει στην ελληνική αγορά.
Επιπλέον, ο Όμιλος εξετάζει την απόκτηση ή διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας στην Αθήνα, με τον CEO, Θάνο Μιχαηλίδη, να πραγματοποιεί αλλεπάλληλες επισκέψεις στην ελληνική πρωτεύουσα για διαβουλεύσεις. Η στρατηγική του Ομίλου συνδυάζει τη χρήση ιδίων κεφαλαίων και την παροχή υπηρεσιών hotel management μέσω του εξειδικευμένου τμήματος Thanos Hospitality Services, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και προετοιμασίας λειτουργίας.
Με ιστορία 50 ετών στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας, η Thanos Hotels & Resorts διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ και διαθέτει πέντε μονάδες: δύο στην Ελλάδα και τρία πολυτελή θέρετρα στην Κύπρο, με περισσότερες από 1.350 κλίνες. Ο Όμιλος εστιάζει σε ποιοτικές επενδύσεις με έμφαση στα μεγάλα έργα, επιδιώκοντας να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας που αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα και παράδοση.
διαβάστε ακόμα
-
Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Ο Όμιλος Sani/Ikos και η We4All ενώνουν δυνάμεις για ένα πιο πράσινο μέλλον 20/03 | 19:43
-
HotelBrain | Ανοίγει το ξενοδοχείο September City Resort στη Θεσσαλονίκη 20/03 | 19:11
-
Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες 19/03 | 14:00
-
Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας 20/03 | 11:00
-
Κλειδιά Michelin σe 68 ελληνικά ξενοδοχεία 18/03 | 15:05
-
Πρωταθλήτρια η Αθήνα στην αύξηση της αξίας των ξενοδοχείων στην Ευρώπη το 2024 (+11,8%) 13/03 | 14:24
-
Ημέρα Καριέρας για πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής 19/03 | 12:43
-
Ξενοδοχειακές συναλλαγές στην Ευρώπη το 2024 | +294% στην Ελλάδα! 18/03 | 12:03
-
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος για 5 ξενοδοχειακά θέματα 18/03 | 07:51
-
Accor | Ισχυρή ανάπτυξη το 2024 στην Ελλάδα - το νέο White Paper για τη βιώσιμη ανάπτυξη 17/03 | 16:22
δημοφιλέστερα
- 1 Α,Τζιτζικώστας | Η κρουαζιέρα είναι κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής οικονομίας 20.03.2025 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 2 HotelBrain | Ανοίγει το ξενοδοχείο September City Resort στη Θεσσαλονίκη 20.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Ο Όμιλος Sani/Ikos και η We4All ενώνουν δυνάμεις για ένα πιο πράσινο μέλλον 20.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 4 Η Αθήνα στο επίκεντρο γερμανικού δημοσιεύματος ως κορυφαίος πολιτιστικός και ταξιδιωτικός προορισμός 20.03.2025 | ΕΟΤ
- 5 Gen Z & Ψηφιακές Πληρωμές: Νέα Έρευνα Visa – Ινστιτούτου ΕΣΕΕ 20.03.2025 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 6 Πώς κινούνται οι πωλήσεις για Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη – Τι λέει η επικεφαλής της Peakpoint Travel στο TN 21.03.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 7 Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας 20.03.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 8 Η γερμανική εταιρεία ενοικίασης τροχοσπίτων Rent Easy ήρθε και στην Ελλάδα 20.03.2025 | RENT A CAR
- 9 Η Ferrari διαφημίζει την Αρτα 20.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Γευστικός Θησαυρός: Ανακαλύπτοντας τη Γαστρονομική Παράδοση του Ρεθύμνου 20.03.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ