Ελλείψεις προσωπικού αναφέρει το 82% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ

06 Jun 2023, 11:57 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Ελλείψεις προσωπικού αναφέρει το 82% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πάνω από το 80% των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, παρότι οι ξενοδόχοι προσφέρουν μια σειρά από κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την American Hotel & Lodging Association (AHLA).

Μεταξύ των κινήτρων, που παρέχουν οι ξενοδόχοι, περιλαμβάνονται: το 75% των ερωτηθέντων αυξάνει τους μισθούς και το 64% προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο εργασίας. Ωστόσο, το 87% λέει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τις κένές θέσεις.

Το 82% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, το 26% μάλιστα χαρακτηρίζει σοβαρό το πρόβλημα, καθώς οι ελλείψεις επηρεάζουν την ικανότητα του ξενοδοχείου να λειτουργεί. Ως η πιο κρίσιμη ανάγκη σε προσωπικό αναφέρεται η καθαριότητα, με το 40% να την κατατάσσει ως την κορυφαία ανάγκη για προσλήψεις.

Αυτές οι προκλήσεις στελέχωσης έχουν ως αποτέλεσμα ιστορικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με την AHLA.

Υπάρχουν περισσότερες από 100.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Από τον Απρίλιο, οι εθνικοί μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία ήταν στο υψηλό όλων των εποχών άνω των 23 $ ανά ώρα. Από την περίοδο της πανδημίας, οι μέσοι μισθοί στα ξενοδοχεία αυξήθηκαν ταχύτερα από τους μέσους μισθούς σε όλη την οικονομία.

Η AHLA ζήτησε από το Κογκρέσο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού με διακομματικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργούν ευκαιρίες για περισσότερους μετανάστες να εισέλθουν στην αμερικανική οικονομία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα