Μίλτος Καμπουρίδης | Αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες οι ενέργειες της DCI

20 Mar 2023, 16:39 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Μίλτος Καμπουρίδης | Αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες οι ενέργειες της DCI

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, κάνει λόγο ο Μίλτος Καμπουρίδης σε απάντησή του στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Dolphin Capital Investors Limited, χαρακτηρίζοντας πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες της μονομερείς ενέργειες της DCI.

Η Dolphin Capital Investors, στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι απομακρύνεται ο Μίλτος Καμπουρίδης από το διοικητικό της συμβούλιο. Η αιτία που προβάλλει είναι ότι υπέπεσε στην αντίληψή της ότι η DCP, με επικεφαλής τον κ. Καμπουρίδη, πίσω στο 2018, την περίοδο που έκλεισε η συμφωνία για την πώληση από την DCI του Amanzoe στην Grivalia (Αύγουστος του 2018), η DCP είχε συνάψει συμφωνία προαίρεσης αγοράς ποσοστού 15%, χωρίς όμως αυτό να γνωστοποιηθεί εκείνη, τη δεδομένη, χρονική στιγμή και να δημοσιοποιηθεί από την εισηγμένη στις αρμόδιες αρχές. Το γεγονός αυτό έθεσε την εισηγμένη υπό την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανόνες στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου, προβαίνοντας τώρα σε αυτοκαταγγελία της παράβασης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει κάθε νομική οδό.

Η απάντηση της DCI και του Μίλτου Καμπουρίδη έχουν ως εξής:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (“DCI”), η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες.

Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.

Η DCP είναι απολύτως βέβαιη για την ουσιαστική και νομική ορθότητα των θέσεων και επιφυλάσσεται ρητά για την προάσπιση όλων των νόμιμων και συμβατικών δικαιωμάτων της.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε από προσχεδιασμένες και ιδιοτελείς ενέργειες των διευθυντών της DCI, Nick Paris και Nicolai Huls, και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικηγόρων της DCP, οι οποίοι έχουν λάβει ρητή εντολή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της DCP.

Ο Μίλτος Καμπουρίδης μέσω της DCP της οποίας είναι 100% μέτοχος, παραμένει βασικός μέτοχος της DCI.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν το One&Only Kea Island στο οποίο η DCP είναι μέτοχος και διαχειριστής και στο οποίο η DCI δεν διατηρεί καμία συμμετοχή. Περαιτέρω ενημερώσεις θα παρασχεθούν εν ευθέτω χρόνω».

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα