TUI | Κάμερες στις κουζίνες των ξενοδοχείων για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων – Πιλότος σε Ελλάδα και Τουρκία

14 Mar 2023, 14:16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

TUI | Κάμερες στις κουζίνες των ξενοδοχείων για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων – Πιλότος σε Ελλάδα και Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην προσπάθειά της να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων στα ξενοδοχεία της, η TUI αποφάσισε να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη τοποθετώντας κάμερες επιτήρησης στις κουζίνες, ώστε να εντοπίζει ποια τρόφιμα επιστρέφουν από το χώρο εστίασης ή το μπουφέ και οδηγούνται στα σκουπίδια.

Ευελπιστούμε ότι αυτό θα μας δώσει λεπτομερή αποτελέσματα σχετικά με τα προϊόντα που καταλήγουν στα σκουπίδια σε μεγάλες ποσότητες, δήλωσε στο TravelNews ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Blue, Artur Gerber.

Στόχος του ομίλου είναι να προσαρμοστεί το μενού στα αποτελέσματα αυτά ή να σερβίρονται μικρότερες ποσότητες τροφίμων.

Η ξενοδοχειακή εταιρία της TUI, η οποία περιλαμβάνει περί τα 100 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, δοκιμάζει ήδη την ιδέα στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Το πρώτο ξενοδοχείο στο οποίο εγκαταστάθηκε το σύστημα επιτήρησης είναι το TUI Blue Meltemi στη Σαντορίνη ενώ θα ακολουθήσει ξενοδοχείο της Τουρκίας.

«Για εμάς, πρωτίστως, δεν είναι ζήτημα εξοικονόμησης χρημάτων αλλά αποφυγής απορριμμάτων», επισήμανε ο κ. Gerber.

Τα αποτελέσματα του πολίτου αναμένεται να δώσουν εντελώς νέα δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της TUI. Βάσει αυτών θα είναι εφικτές διαπιστώσεις για το τι αρέσει στους ταξιδιώτες και ποια πιάτα προτιμούν. Σχετικά με την προοπτική chatbot να διαμορφώνουν στο μέλλον το μενού, ο κ. Gerber εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Όπως είπε, "συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στους ανθρώπους" και πρόσθεσε: "Ιδανικά οι σεφ και οι υπολογιστές μπορούν να βρουν έναν κοινό παρονομαστή" κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι σεφ έχουν τον τελευταίο λόγο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα