InterContinental Hotels | Θεαματική αύξηση των απευθείας κρατήσεων - το κινητό φέρνει τα περισσότερα έσοδα

21 Feb 2023, 10:31 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

InterContinental Hotels | Θεαματική αύξηση των απευθείας κρατήσεων - το κινητό φέρνει τα περισσότερα έσοδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής σε όλο το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των ξενoδοχειακών του brand αναμένει το 2023 ο όμιλος InterContinental Hotels, "ποντάροντας" στην ενίσχυση της τεχνολογίας των απευθείας κρατήσεων.

Η πρόβλεψη έγινε στον οικονομικό απολογισμό του 2022, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ανάκαμψη των εσόδων του ομίλου ανά διαθέσιμο δωμάτιο (revpar) πέρυσι κοντά στα επίπεδα προ της πανδημίας του 2019.

Τα ταξίδια αναψυχής έχουν δει ήδη την πρώτη φάση της ισχυρής ανάκαμψης, ακολουθούμενα από την αυξανόμενη επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η IHG ανέφερε ότι η ψηφιακή αναβάθμιση οδήγησε σε υψηλότερο ποσοστό άμεσων κρατήσεων, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας, καθώς παρέχει δεδομένα και πληροφορίες για τη «βελτιστοποίηση των αποφάσεων διαχείρισης εσόδων». 

Το κινητό είναι πλέον το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κανάλι εσόδων του ομίλου μετά την εισαγωγή μιας νέας εφαρμογής το 2022 που προσφέρει βελτιωμένη κράτηση και ταχύτερο check-in. Το κινητό αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερες από τις μισές ψηφιακές κρατήσεις,

Όπως υπογράμμισε η IHG, οι βελτιώσεις στην εφαρμογή υποστηρίζουν περαιτέρω αυξήσεις στις άμεσες κρατήσεις, ενισχύουν τα προγράμματα αφοσίωσης των τακτικών πελατών, καθώς και την αύξηση των δαπανών κατά τη διάρκεια της διαμονής.

Ο διευθύνων σύμβουλος Keith Barr δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους ξεπεράσαμε τα επίπεδα του 2019 τόσο ως προς το Revpar όσο και στην κερδοφορία... Κοιτάζοντας το 2023, αν και υπάρχουν οικονομικές αβεβαιότητες, αναμένουμε τη συνέχιση της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια αναψυχής σε πολλές αγορές, παράλληλα με την περαιτέρω επιστροφή των επαγγελματικών και εταιρικών ταξιδιών και την επανεκκίνηση της Κίνας».

Τα σχόλιά του έγιναν κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τα οποία η IHG ανέφερε αύξηση 50% στα ετήσια κέρδη προ φόρων στα 540 εκατομμύρια δολάρια, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 34% στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη [ebitda] αυξήθηκαν κατά 42% στα 896 εκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα ακολουθούν την υπογραφή συμφωνίας της εταιρείας με την Iberostar Beachfront Resorts για την προσθήκη 12.400 δωματίων στο σύστημά της τον Δεκέμβριο.

Ο κ.Barr είπε: «Η πρόσφατη συμφωνία μας με την Iberostar προσθέτει την 18η επωνυμία μας και αυξάνει σημαντικά την παρουσία μας στο θέρετρο και το all inclusive. Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε περαιτέρω νέες ευκαιρίες όπως αυτή για πρόσθετη ανάπτυξη μέσω αποκλειστικών συνεργατών. Εν τω μεταξύ, οι άλλες έξι επωνυμίες που έχουμε προσθέσει από το 2017 ήδη συνεισφέρουν περισσότερο από το 10% των εσόδων, ενώ το χαρτοφυλάκιο πολυτελείας και  lifestyle μας αντιπροσωπεύει τώρα το 13% του συνόλου, καθώς αυξάνεται η παρουσία του ομίλου στην εξυπηρέτηση ατόμων με υψηλότερα εισοδήματα"

Η IHG ενέταξε στο σύστημά της 467 νέα ξενοδοχεία το 2022 και άνοιξε 269, γεγονός που οδήγησε σε καθαρή ανάπτυξη του συστήματος άνω του 4%. 

Τα επιπλέον 1.800 ξενοδοχεία, που έχουν προγραμματισθεί,  αντιπροσωπεύουν μελλοντική ανάπτυξη άνω του 30% επί του σημερινού μεγέθους του συστήματος.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα