Όμιλος Radisson: Απολογισμός ισχυρής ανάπτυξης και σχέδια για το άμεσο μέλλον των 9 brands

20 Jan 2023, 08:54 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Όμιλος Radisson: Απολογισμός ισχυρής ανάπτυξης και σχέδια για το άμεσο μέλλον των 9 brands

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 2022, ο Όμιλος Radisson Hotel συνέχισε να προωθεί το φιλόδοξο σχέδιο επέκτασής του, ώστε να είναι ένας από τους 3 κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο με το ισχυρό χαρτοφυλάκιό του από 9 διακριτά brands και το σημαντικό χαρτοφυλάκιο θέρετρων.

Ειδικότερα, η Radisson Collection,  είχε μια εξαιρετική χρονιά εγκαινίων το 2022, με την εισαγωγή έξι νέων ξενοδοχείων στο Μπιλμπάο, την Πούλα, τα Τίρανα, το Ριάντ, το Ταλίν και την Κωνσταντινούπολη. Το 2023, ο Όμιλος προσβλέπει σε νέες κομβικές προσθήκες, συμπεριλαμβανομένων των Radisson Collection, Santa Sofia Milan, Radisson Collection Royal Astorija Hotel, Vilnius, Radisson Collection Resort, Galle στη Σρι Λάνκα και Cour des Loges Lyon, A Radisson Collection Hotel.

Επίσης, η Radisson RED, η ζωντανή και δυναμική επωνυμία, γιόρτασε πολλά ορόσημα το 2022 στο Λίβερπουλ, τη Μαδρίτη, το Γκντανσκ και το Όσλο.

Η Radisson συνεχίζει να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πολυτελής επωνυμία στην EMEA στον κλάδο και πρόσθεσε ακίνητα στο Βέλγιο, την Πολωνία, την Αιθιοπία, την Τυνησία, το Ντουμπάι και την Τουρκία, καθώς και στις Μαλδίβες και την Ινδία.

Παράλληλα, η Radisson Blu συνεχίζει στην Ευρώπη με επεκτάσεις στη Ρουμανία, τη Μαδαγασκάρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, καθώς και στο Νότιο Σουδάν.

Περαιτέρω, η Radisson Individuals επεκτάθηκε με πάνω από 20 ξενοδοχεία στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ταϊλάνδη. Στην Ινδία, το Radisson Hotel Group ξεκίνησε το πρώτο του Radisson Individuals Retreats με το άνοιγμα του Rakkh Resort, μέλος του Radisson Individuals Retreats, προσφέροντας στους επισκέπτες ασυνήθιστες εμπειρίες μέσω προγραμμάτων ευεξίας, πολιτιστικών εκδρομών και γαστρονομίας.

Μετά το άνοιγμα τριών νέων ιδιοκτησιών prizeotel το 2022, το 2023 ο Όμιλος σκοπεύει να επικεντρωθεί περαιτέρω στην επέκταση της επωνυμίας του midscale lifestyle.

Όσον αφορά στα  θέρετρα, ο Όμιλος καλωσόρισε προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο των 130 δυνατών Resorts, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των Radisson Beach Resort Palm Jumeirah στο Ντουμπάι και Radisson Blu Mosi-Oa-Tunya, Livingstone Resort κοντά στους διάσημους καταρράκτες Victoria, καθώς και θέρετρα στη Σκιάθο και τη Μύκονο (Ελλάδα) , Πούλα (Κροατία), Phan Thiet (Βιετνάμ), Γκόα (Ινδία), Galle (Σρι Λάνκα), Port Ghalib και Port Phoenice (Αίγυπτος), Saly (Σενεγάλη), Λάρνακα (Κύπρος) και Saidia (Μαρόκο).

Από την άλλη πλευρά, το 2022 ήταν μια δυνατή χρονιά για τον Όμιλο Radisson Hotel στην Ασία-Ειρηνικό με 40% περισσότερες υπογραφές στην περιοχή σε σύγκριση με το 2021. Στην Κίνα, το Radisson Hotel Group άνοιξε 80 ξενοδοχεία και αναμένει περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη με το άνοιγμα της αγοράς, καθώς στοχεύει να διπλασιάσει το κινεζικό χαρτοφυλάκιό του τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επίσης, ο Όμιλος έχει δημιουργήσει νέες, αποκλειστικές Επιχειρηματικές Μονάδες στην Μπανγκόκ, το Χο Τσι Μινχ, την Τζακάρτα και το Σίδνεϊ για την καλύτερη υποστήριξη των ιδιοκτητών και των συνεργατών με εμπεριστατωμένη και επιτόπια τεχνογνωσία. Τέλος, ο όμιλος συνήψε στρατηγική συμμαχία στην Ινδία με την Ruptub Solutions Private Limited για να προσθέσει 150 ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό του υπό την επωνυμία μεσαίας κλίμακας Park Inn & Suites by Radisson και υπέγραψε για το πρώτο του ξενοδοχείο το 4ο τρίμηνο του έτους.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα