Ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων καλύπτει το 40% του ενοικίου των εργαζομένων για να τους διατηρήσει

07 Dec 2022, 11:58 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων καλύπτει το 40% του ενοικίου των εργαζομένων για να τους διατηρήσει

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι ελλείψεις προσωπικού που καταγράφηκαν μετά το πέρας της πανδημίας, ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την πλειονότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και κυρίως των ξενοδοχείων σε δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου. Πλέον, με τον πληθωρισμό και το κόστος ζωής να καλπάζουν, τα ξενοδοχεία επιδίδονται σε έναν αγώνα για να διατηρήσουν το προσωπικό τους, προσφέροντας κίνητρα.

Η ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων The Hipotels καταβάλλει το 40% του ενοικίου των σπιτιών στα οποία μένουν οι εργαζόμενοί της, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το προσωπικό της. Ο πληθωρισμός, ο πληθυσμιακός κορεσμός της Μαγιόρκα –όπου έχει τη βάση της η Hipotels- και η έλλειψη ικανών εργαζομένων που διαμένουν στο νησί, ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν την εταιρία να προσφέρει αυτό το κίνητρο και να σχεδιάσει νέες λύσεις για το μέλλον, όπως η κατασκευή διαμερισμάτων για τη στέγαση του προσωπικού της.

Πολλοί άνθρωποι δεν κατάφεραν να εργαστούν αυτή τη χρονιά στα ξενοδοχεία της αλυσίδας λόγω του υψηλού κόστους ζωής στο νησί και αυτό οδήγησε σε μείωση του εργατικού δυναμικού, επισημαίνει η αντιπρόεδρος της αλυσίδας María Antonia Llull.

Η τοπική εφημερίδα Última Hor μεταδίδει ότι η Hipotels διαθέτει πάνω από 28 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό τους ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Η εταιρία επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία της με περισσότερα ξενοδοχεία σε προορισμούς όπως το Κανκούν, η Λανθαρότε και το Conil de la Frontera (Cádiz).

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα