Ξενοδοχειακή απόβαση των Ισπανών στην Αλβανία

23 Nov 2022, 08:32 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ξενοδοχειακή απόβαση των Ισπανών στην Αλβανία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την ξενοδοχειακή της απόβαση στην Αλβανία ετοιμάζει η Meliá Hotels International, η οποία θεωρεί ότι η γειτονική χώρα είναι το τελευταίο ανεξερεύνητο κόσμημα στην Ευρώπη. Η ξενοδοχειακή εταιρεία εμπιστεύεται το τουριστικό δυναμικό της περιοχής και δεσμεύεται πλήρως να ηγηθεί της ανάπτυξης του διεθνούς ξενοδοχειακού τομέα, όπως έκανε ήδη σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον κ. Gabriel Escarrer, Αντιπρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Meliá Hotels International, οι τεράστιες δυνατότητες της Αλβανίας, καθώς και η δέσμευση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της να ανοίξουν τις πόρτες στον διεθνή τουρισμό, θα ξεκινήσουν για τη μια νέα ιστορία επιτυχίας στη Μεσόγειο.

Η ισπανική εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει την παρουσία της στους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας και ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω επέκταση, η οποία θα έκανε τη χώρα ένα από τα προπύργια της Meliá στα Βαλκάνια, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στη Μεσόγειο.

Ανάμεσα στα έργα, ξεχωρίζει το Gran Meliá Tirana, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων με 125 δωμάτια που θα ανοίξει το 2025, ως μέρος ενός εμβληματικού αρχιτεκτονικού έργου στην καρδιά της πόλης. Το Gran Meliá Tirana θα είναι η ναυαρχίδα που θα εδραιώσει την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας στην Αλβανία, η οποία με την άφιξη του πρώτου ξενοδοχείου της, θα φέρει στη χώρα την καλύτερη εμπειρία πολυτέλειας.

Στο Dürres, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας, της οποίας η παραλία είναι η πιο επισκέψιμη στη χώρα, η Meliá θα ανοίξει το 2023 δύο ξενοδοχεία, το Meliá Dürres και το Sol Tropikal Dürres. Το πρώτο ξενοδοχείο, θα είναι ένα θέρετρο 5 αστέρων στην παραλία Gjiri I Lalzit, με 455 δωμάτια και 10 βίλες, καθώς και μία ποικιλία συμπληρωματικών υπηρεσιών.

Το δεύτερο ξενοδοχείο, 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, θα είναι το αποτέλεσμα της αναμόρφωσης του σημερινού Tropikal Resort, στο οποίο θα προστεθούν δύο νέα κτίρια, σχηματίζοντας ένα σύγχρονο συγκρότημα διακοπών στην παραλία με συνολικά 383 δωμάτια, εκ των οποίων τα 180 θα είναι διαθέσιμα το 2023 και τα υπόλοιπα θα εισάγονται σταδιακά. Το εν λόγω ακίνητο, που ανήκει στην FT Management & Events, αναμένεται να γίνει μια από τις καλύτερες επιλογές διακοπών στο Δυρράχιο, χάρη στο brand Sol by Meliá.

Στην Αλβανική Ριβιέρα, η Meliá ανακοίνωσε το 2021 το Hotel Altea Meliá Collection, στην παραλία Palasa, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 142 δωμάτια και σουίτες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακές βίλες του.

Η Meliá προσθέτει 1.600 δωμάτια στο έργο επέκτασής της στην Αλβανία

Μαζί με τα ανωτέρω έργα, η Meliá μόλις ανακοίνωσε και την υπογραφή άλλων τριών franchise ξενοδοχείων, δημιουργώντας συνολικά 7 ξενοδοχεία και σχεδόν 1.600 δωμάτια.

Οι νέες εταιρείες περιλαμβάνουν ένα ξενοδοχείο Sol by Meliá στο Golem, μια παραθαλάσσια πόλη πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα, και που είναι σήμερα ένας από τους κύριους προορισμούς διακοπών στη χώρα. Το ξενοδοχείο Sol Fafa Golem θα είναι ένα εκτεταμένο avant-garde θέρετρο στην παραλία με 460 δωμάτια. Το θέρετρο θα εστιάσει στις οικογένειες και θα διαθέτει μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων πολλών εστιατορίων και μπαρ, πισινών και χώρων για παιδιά.

Το δεύτερο από τα νέα έργα για τα οποία έπεσαν υπογραφές είναι το μελλοντικό Eliza Hotel Affiliated by Meliá, ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με 46 δωμάτια στα Τίρανα, το οποίο είναι υπό κατασκευή και μπορεί να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του τρέχοντος έτους, κάνοντας έτσι το πρώτο άνοιγμα της εταιρείας στο Αλβανία.

Το τελευταίο ξενοδοχείο που έχει οριστικοποιηθεί, είναι το Hotel Tomorri Affiliated by Meliá, με 120 δωμάτια. Βρίσκεται στο Berat, πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2008. Το ξενοδοχείο το οποίο είναι μέρος ενός συγκροτήματος, που διαθέτει και ένα νέο καζίνο, αναμένεται να ανοίξει το 2024.

Σημειώνεται ότι το 2021, η χώρα δέχτηκε 5,6 εκατ. διεθνείς τουρίστες και η εταιρεία θεωρεί ότι τα 400 χιλιόμετρα ακτογραμμής της τα οποία βρέχονται από την Αδριατική και το Ιόνιο πέλαγος, έρχονται σε αντίθεση με την ορεινή γεωγραφία ενός μεγάλου τμήματος της χώρας, σχηματίζοντας ένα τοπίο άγριας φύσης που την καθιστά πολύπλευρο προορισμό. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα