Μαγιόρκα: "Εμφύλιος" στους ξενοδόχους – Το «τέρας με τα δύο κεφάλια» και οι προκλητικές δηλώσεις του αφεντικού της Meliá

14 Sep 2022, 12:42 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Μαγιόρκα: "Εμφύλιος" στους ξενοδόχους – Το «τέρας με τα δύο κεφάλια» και οι προκλητικές δηλώσεις του αφεντικού της Meliá

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων Meliá Hotels International, και της μεγαλύτερης στη Μαγιόρκα, Gabriel Escarrer, πρόσφατα εμφανίστηκε ενθουσιώδης στις δηλώσεις τους για τη σεζόν που μας πέρασε.

Ο κ. Escarrer έκανε λόγο για μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία και ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2022 πραγματικά θα μείνει αξέχαστο. Πράγματι, μεγάλος αριθμός τουριστών ταξίδεψε στη Μαγιόρκα και τα ξενοδοχεία της πρακτικά ήταν γεμάτα για μήνες.

Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις προκαλούν πλέον πρόβλημα σε άλλους ξενοδόχους, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν «ανεύθυνες» καθώς δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα σε πολλά ξενοδοχεία που μπορεί να είχαν πολύ καλές πληρότητες αλλά δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν την ισχυρή ζήτηση λόγω του δραματικα αυξημένου κόστους λειτουργίας τους.

Εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Μαγιόρκα ανησυχούν επίσης και για μια συλλογική σύμβαση η οποία πρόκειται να τεθεί σε διαπραγμάτευση στις αρχές του νέου έτους η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία και τους εργαζομένους στη γαστρονομία και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Ο κ. Escarrer έδωσε στα σωματεία εργαζομένων όλα τα όπλα που χρειάζονται για να απαιτήσουν μη ρεαλιστικές αυξήσεις αποδοχών, δήλωσε εκπρόσωπος των ξενοδόχων μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της Μαγιόρκα. «Η ένωση των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων κάποιες φορές φαντάζει σαν ένα τέρας με δύο κεφάλια, γιατί ορισμένοι ξενοδόχοι δηλώνουν ο,τι αισθάνονται εκείνη τη στιγμή ενώ η διοίκηση της ένωσης ακολουθεί μια πιο προσγειωμένη γραμμή», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος.

Άλλος εκπρόσωπος της βιομηχανίας εξηγεί τις δηλώσεις Escarrer με ένα πιο προσωπικό κίνητρο του δυνατού επιχειρηματία, και τόνισε ότι ο λόγος για την μεγάλη αισιοδοξία του είναι και το γεγονός ότι η Melià είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Fehm δεν σχολίασε τις δηλώσεις Escarrer όμως ξεκαθάρισε ότι τα ξενοδοχεία της Μαγιόρκα μπορεί να έχουν διαφορετική αντίληψη για τη σεζόν. Μπορεί οι κρατήσεις να έφτασαν στα επίπεδα προ πανδημίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα κέρδη ήταν το ίδιο ικανοποιητικά για όλους.

Η Ένωση Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης δήλωσε ότι δεν επωφελήθηκε οικονομική από τη σεζόν όσο τα ξενοδοχεία. Ωστόσο, εκπρόσωπος εξέφρασε την έκπληξή του για το θάρρος του κ. Escarrer να παραδεχθεί δημοσίως ότι υπάρχουν ξενοδόχοι που έχουν μεγάλα κέρδη.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα