Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο metaverse, και ανήκει στην TUI!

22 Jun 2022, 15:42 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο metaverse, και ανήκει στην TUI!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η RIU Hotels & Resorts γίνεται πρωτοπόρος στο metaverse ανοίγοντας στον εικονικό κόσμο το εμβληματικό της ξενοδοχείο Riu Plaza España στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο που ανοίγει σε εικονικό περιβάλλον και ενσωματώνει καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν την πραγματικότητα με την ψηφιακή αναψυχή στο AltSpace.

Οι επισκέπτες του εικονικού ξενοδοχείου θα μπορούν να ζουν τις εμπειρίες που προσφέρει το ξενοδοχείο στον πραγματικό κόσμο, μέσα από τις οθόνες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η RIU πιστεύει ότι το metaverse πρόκειται να γίνει η βάση για την παρουσία των brand και των ανθρώπων στο μέλλον.

Τα σχέδια της RIU βασίζονται στην ιδέα ότι το metaverse είναι η εξέλιξη του διαδικτύου που όλοι γνωρίζουμε σήμερα - Web 3.0 – και η διαφορά είναι ότι θα είναι καθηλωτικό και όχι απλώς μια βιτρίνα. Η τεχνολογία αυτή χρειάζεται να αναπτυχθεί περαιτέρω και να γίνει πιο προσιτή προτού μπορέσει να καθιερωθεί και να εξελιχθεί με παρόμοιο τρόπο με τον παγκόσμιο ιστό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν πολλές περιοχές του ξενοδοχείου και να δουν όλες τις λεπτομέρειες της διακόσμησης και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία σε χώρους όπως το λόμπι, ή να ανέβουν στη βεράντα στον τελευταίο όροφο και να κοιτάξουν πάνω από το γυάλινο μπαλκόνι ή να διασχίσουν το διάδρομο του ξενοδοχείου, 100 μέτρα πάνω από το έδαφος. Προφανώς όλα αυτά γίνονται στον εικονικό κόσμο, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια διασκεδαστική εμπειρία. Οι χρήστες θα μπορούν να κρατήσουν, να ανοίξουν και να κάνουν κλικ σε έναν αριθμό στοιχείων και να αλληλεπιδράσουν με μερικές εκπλήξεις. Υπάρχει ακόμη και ένα κρυφό έπαθλο για τους πρώτους επισκέπτες.

Η RIU έχει αναπτύξει το πρότζεκτ σε συνεργασία με τη La Agencia Encubierta, μια εταιρεία με εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ που είναι πρωτοπόρος στο metaverse. Χάρη σε αυτήν, το ξενοδοχείο Riu Plaza España που άνοιξε πρόσφατα στο AltSpace της Microsoft διαθέτει καινοτόμα χαρακτηριστικά κατασκευής, καθώς και πραγματικά στοιχεία με τα οποία μπορούν οι επισκέπτες να αλληλεπιδρούν στο ψηφιακό περιβάλλον.

Θέλετε να πείτε γεια στον ρεσεψιονίστ μας ή να κάνετε κράτηση; Μπορείτε να το κάνετε είτε αυτοπροσώπως είτε στο metaverse, καθώς ο Michael είναι στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσει είτε στον πραγματικό είτε στον εικονικό κόσμο...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα