20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

25 May 2022, 08:11 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

20.000 ξενοδοχεία συνδυάζονται για να υπολογίσουν το  αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Hotel Footprinting Tool είναι ένα δωρεάν εργαλείο για τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα των διαμονών σε ξενοδοχεία.

Οι χρήστες μπορούν να εισαγάγουν την τοποθεσία, την κατάταξη με αστέρια και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, προκειμένου να λάβουν ένα άμεσο αποτύπωμα άνθρακα για τη διαμονή τους με βάση τις μέσες εκπομπές των ξενοδοχείων. Το εργαλείο επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εκτιμήσουν το αποτύπωμα άνθρακα των συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία.

Το Hotel Footprinting Tool τροφοδοτείται από δεδομένα από περισσότερα από 20.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που συλλέγονται μέσω του Cornell Hotel Sustainability Benchmarking Index και χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία Hotel Carbon Measurement Initiative.

Το εργαλείο έχει αναπτυχθεί από την Greenview, παγκόσμια πλατφόρμα λογισμικών βιωσιμότητας, δεδομένων και προγραμμάτων στον τομέα της φιλοξενίας.

Σχετικά, ο κ. Eric Ricaurte, Διευθύνων Σύμβουλος της Greenview, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι  όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να ποσοτικοποιήσουν το αποτύπωμα του ξενοδοχείου ως μέρος των επαγγελματικών ταξιδιών. Το Hotel Footprinting Tool επιτρέπει σε εταιρείες και ταξιδιωτικούς μεσάζοντες να έχουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο σύνολο δεδομένων ξενοδοχειακών αποτυπωμάτων άνθρακα που μπορούν να ενσωματωθούν σε υπολογισμούς και συστήματα.

Για εταιρείες που επιθυμούν να υπολογίσουν απρόσκοπτα το αποτύπωμα άνθρακα των διαμονών σε ξενοδοχεία, είναι διαθέσιμη μια μαζική λήψη δεδομένων.

Από πλευράς του, ο κ. Patrick O'Meara, Διευθύνων Σύμβουλος της Sustainable Hospitality Alliance δήλωσε ότι η συμμαχία είναι  στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει το Hotel Footprinting Tool το οποίο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία Hotel Carbon Measurement Initiative (HCMI). Παρέχει μια απλή λύση σε όσους επιθυμούν να υπολογίσουν τις εκπομπές των ξενοδοχείων τους για επαγγελματικά ταξίδια, ενώ οι χρήστες θα είναι σίγουροι ότι οι εκτιμήσεις είναι συνεπείς και συγκρίσιμες σε παγκόσμιο επίπεδο.  Οι κοινές προσεγγίσεις που βασίζονται σε ισχυρά δεδομένα, είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η  απαίτηση για τέτοιου είδους υπολογισμούς αυξάνεται.

Η πρόσβαση στο εργαλείο είναι δωρεάν στη διεύθυνση www.hotelfootprints.org

 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα