Kρήτη | Το ένα ξενοδοχείο… κλέβει το προσωπικό του άλλου!

12 May 2022, 14:18 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Kρήτη | Το ένα ξενοδοχείο… κλέβει το προσωπικό του άλλου!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oξύ παραμένει το πρόβλημα με τις ελλείψεις εργαζομένων και στα ξενοδοχεία της Κρήτης που προσπαθούν να καλύψουν κάποια από τα κενά τους “χτυπώντας” το ένα το προσωπικό του άλλου, με υποσχέσεις για μεγαλύτερους μισθούς.

Το σκηνικό  ανάμεσα σε αρκετά ξενοδοχεία είναι “ο κλέψας του κλέψαντος” είπε χαρακτηριστικά στην ηρακλειώτικη εφημερίδα και ιστοσελίδα  “Πατρίς” ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, σημειώνοτας ότι σήμερα οι κενές θέσεις ξεπερνούν στην Κρήτη τις 3.000. Πρόκειται για εργαζόμενους που την διετία της πανδημίας έφυγαν από τον κλάδο και άλλαξα επάγγελμα.

“Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν αυτές οι θέσεις” σχολίασε ο ίδιος.

“Γνωρίζω μικρή αλυσίδα ξενοδοχείων που έχει έλλειψη 40 εργαζομένων"

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, για αρκετούς επιχειρηματίες” σημείωσε στην 'Πατρίδα" ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.

Ο ίδιος είπε ότι “ο ένας ξενοδόχος “χτυπάει” το προσωπικό του άλλου για 50 επιπλέον ευρώ το μήνα και υπάρχουν ξενοδοχοϋπάλληλοι που φεύγουν από την μία ημέρα στην άλλη από τα καταλύματα με τα οποία έκλεισαν συνεργασία, για να πάνε σε ένα άλλο που τους πληρώνει λίγο καλύτερα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα