Barceló Hotel Group: Άνοιγμα 20 νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη το 2022

17 Jan 2022, 13:33 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Barceló Hotel Group: Άνοιγμα 20 νέων ξενοδοχείων στην Ευρώπη το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O ισπανικός όμιλος ξενοδοχείων Barceló σκοπεύει να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία το 2022 με σχέδια για το άνοιγμα 20 νέων ξενοδοχείων μέσα στη νέα χρονιά, στην Ευρώπη.

Όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου για την περιοχή ΕΜΕΑ, Raúl González, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο elEconomista, η αλυσίδα ξενοδοχείων αύξησε το χαρτοφυλάκιό της κατά 25% από το 2019 και στοχεύει να συνεχίσει αυτή την πορεία.

Προσδοκούμε ότι το 2022 θα είμαστε σε θέση να επεκταθούμε με 15-20 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, εκ των οποίων ελπίζουμε ότι τα 10 θα είναι στην Ισπανία, τόνισε ο κ. González.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η Barceló συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες στην Ασία και τη Μ. Ανατολή όπου θα υπογραφούν συμβόλαια για μερικά νέα ξενοδοχεία. Έπειτα από το άνοιγμα του ξενοδοχείου στο Ομάν το 2021, η εταιρία στοχεύει να κάνει το ίδιο φέτος και στη Σρι Λάνκα, όπου ολοκληρώνει την ανακαίνιση δύο ξενοδοχείων της, και «με λίγη τύχη ακόμα» και στην Ινδονησία, την Ταϋλάνδη, τη Σλοβενία και την Πολωνία. Επιπλέον διερευνώνται ευκαιρίες στο Κέιπ Βέρντε και στο Ζανζιμπάρ.

Ο όμιλος εξετάζει επίσης τη διεύρυνσή τους μέσα από εξαγορές, χάρη στη στήριξη των συνεργατών του. Έχουμε συμφωνίες με 2 από τους τρεις βασικούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην Ευρώπη, τις Blackstone και Covivio, καθώς και με επενδυτικά κεφάλαια, δήλωσε ο κ. González υπογραμμίζοντας ότι η εταιρία είναι ένας καλός συνεργάτης εφόσον ονομάστηκε η καλύτερη εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων στον κόσμο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα