Ισπανικοί όμιλοι επαναλειτουργούν 232 ξενοδοχεία σε Καραϊβική και Κανάρια νησιά

06 Oct 2021, 12:38 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ισπανικοί όμιλοι επαναλειτουργούν 232 ξενοδοχεία σε Καραϊβική και Κανάρια νησιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με σκοπό την αντιμετώπιση της χαμηλής τουριστικής περιόδου, μεγάλοι ισπανικοί όμιλοι ξενοδοχείων αποφάσισαν να επαναλειτουργήσουν 232 ξενοδοχεία στην Καραϊβική και στα Κανάρια νησιά.

Ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με απουσία ξένων τουριστών, οι επιχειρήσεις θέλουν να εκμεταλλευτούν το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και των χωρών, από τις οποίες προέρχονται πολλοί τουρίστες, όπως η Γερμανία και οι Σκανδιναβικές χώρες. Έτσι, επανεκκινούν ταξίδια στην Καραϊβική και στα Κανάρια νησιά στο διάστημα Οκτωβρίου 2021 -Μαρτίου 2022, προκειμένου να καλύψουν όσο το δυνατό υψηλότερη ζήτηση.

Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς, το Μεξικό διαθέτει τα περισσότερα ξενοδοχεία (περίπου το ένα τρίτο από όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες ισπανικών ξενοδοχειακών) και φαίνεται να έχει καλές τουριστικές προοπτικές. Ο όμιλος ξενοδοχείων Meliá έχει ήδη 7 ξενοδοχεία εκεί και ένα ακόμα προς κατασκευή. Το 58% των κρατήσεων προέρχεται από τις ΗΠΑ στο Κανκούν και με την άρση των περιοριστικών μέτρων ταξιδιού της καναδικής κυβέρνησης, προβλέπεται αύξηση της συχνότητας των πτήσεων από πόλεις, όπως το Τορόντο, το Κάλγκαρι και το Βανκούβερ. Ο όμιλος Meliá έχει επίσης υψηλές προσδοκίες και για την Κούβα, στην οποία προβλέπει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, με την άρση των περιορισμών στο διεθνή τουρισμό, να έχει ολοκληρώσει το άνοιγμα των 32 ξενοδοχείων του, καθώς σήμερα δραστηριοποιούνται μόνο τα επτά. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Iberostar, θέλει επίσης να εκμεταλλευτεί την καινούργια του αερογραμμή World 2 Fly για να επαναλειτουργήσει 12 ξενοδοχεία από τις 15 Νοεμβρίου. Ο όμιλος Riu, θεωρεί επίσης στις προοπτικές του Μεξικό, όπου και έχει σχεδόν το ήμισυ των ξενοδοχείων του, αν και η κατάσταση είναι εύθραυστη και τα δεδομένα εξαρτώνται από τις αποφάσεις, που θα λάβουν οι «χώρες σταθμοί» για τον τουρισμό. Ο Barceló, που δραστηριοποιεί 33 ξενοδοχεία στην Λατινική Αμερική, είναι αισιόδοξος για τον χειμώνα, κυρίως χάρη στους σωστούς χειρισμούς στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Σημαντικό επίκαιρο γεγονός, αποτελεί η έκρηξη του ηφαιστείου στα νησιά las Palmas, όπου εκκένωσαν το νησί αρκετοί τουρίστες και απαγορεύτηκαν οι μεταφορές στον εναέριο χώρο. Οι παραπάνω όμιλοι διαθέτουν ξενοδοχεία στις Κανάριες Νήσους και ο Meliá ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει ανοιχτά και τα 17 του ξενοδοχεία εκεί, περιμένοντας να εξασφαλίσει τουρισμό από τη Βρετανία, η οποία, από τις 4 Οκτωβρίου άρει τους περιορισμούς στα ταξίδια για τους εμβολιασμένους και προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών από αυτή. Ο Barcelo, επιβεβαιώνει την πρόβλεψη, ήδη παρατηρώντας αύξηση στις κρατήσεις του την τελευταία εβδομάδα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα