Δικαίωση καμαριέρας για "οικειοθελή αποχώρηση" από ξενοδοχείο στον Πλατανιά

16 Sep 2021, 10:37 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Δικαίωση καμαριέρας για "οικειοθελή αποχώρηση" από ξενοδοχείο στον Πλατανιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

"Άλλη μία νίκη για το συνδικαλιστικό κίνημα¨ χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Χανίων την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων και αφορά την απόλυση καμαριέρας από ξενοδοχείο στον Πλατανιά.

Η καμαριέρα θεωρήθηκε ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την ξενοδοχειακή επιχείρηση, διότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για να πάει στην εργασία της από τους υπεύθυνους που άλλαζαν το πρόγραμμά της. Το δικαστήριο στην προσωρινή διαταγή δέχεται ότι δεν υφίσταται οικειοθελής αποχώρηση, ότι η σύμβαση παραμένει σε ισχύ εφόσον δεν έχει καταγγελθεί νόμιμα και η καμαριέρα πρέπει να επιστρέψει στην εργασία της μέχρι λύσεως της σύμβασής της, και τέλος της εκδίκασε ένα ποσό μισθών υπερημερίας. 

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, "ήταν μία εκδικητική απόφαση του εργοδότη της γιατί μαζί με τις υπόλοιπες καμαριέρες είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως για τις ατέλειωτες ώρες που εργάζονταν και θεωρήθηκε αυτή υπεύθυνη από την εργοδοσία".

Μέλη της  Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, όπως αναφέρεται, είχαν δώσει το παρόν και στη συζήτηση για τη συγκεκριμένη εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία είχε αποφανθεί να επιστρέψει η καμαριέρα στην εργασία της και η απόλυση να θεωρηθεί άκυρη και καταχρηστική.

   

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα