Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μιχάλη Καραταράκη

16 Feb 2021, 10:24 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Ηρακλείου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μιχάλη Καραταράκη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Βαθιά θλίψη στο Ηράκλειο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Καραταράκη, ξενοδόχου και κορυφαίου εκπαιδευτικού και φροντιστή που "έφυγε από τη ζωή" πλήρης ημερών (σε ηλικία 93 ετών), τη Δευτέρα. Η νεκρώσιμος ακολουθία, όπως γράφει το cretalive, θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Ο εκλιπών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε υπάρξει πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες είχε ασχοληθεί με τον τουρισμό, ιδρύοντας το ξενοδοχείο LATO στο κέντρο του Ηρακλείου.

  • Από το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα για τον θάνατο του Μιχάλη Καραταράκη:

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  επί τη αγγελία του θανάτου του αγαπητού  συναδέλφου  Μιχάλη Καραταράκη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα: 

•          Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

•          Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100.-  ευρώ στον «Σύλλογο Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης». 

•          Να παραστεί  στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.

Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η φιλοσοφία ζωής του Μιχάλη Καραταράκη

Ο ίδιος σε σημείωμα που έγραψε για ομιλία του σε συνέδριο Κρητών περιγράφει τον εαυτό του ως εξής (μεταξύ άλλων):

Μια ζωή ήμουν Δάσκαλος. Τριανταπέντε χρόνια δούλεψα σαν φροντιστής καθηγητής στο Ηράκλειο. Πάντα προσπαθούσα να δώσω στα παιδιά ότι καλύτερο είχα μέσα μου. Ένοιωθα χρέος ,προς τους νέους, να δώσω τη σωστή γνώση, να διδάξω το σωστό τρόπο σκέψης και να τους κάνω κοινωνούς της φιλοσοφίας μου που συνοψίζεται στις παρακάτω αρχές :

Θεωρώ χρέος μου να συμμετέχω ενεργά στα θέματα , που αφορούν στην Πόλη μου και γενικά στον τόπο μου.
Πιστεύω ότι ο ενεργός Πολίτης είναι η ασπίδα της ευνομίας και της καλής λειτουργίας του πολιτεύματος. Ο απαθής πολίτης . δίνει τη δυνατότητα και ανοίγει την όρεξη για αυθαιρεσίες αρχόντων.
Είναι υποχρέωση αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα μου να ασκώ κριτική, δίκαιη και αντικειμενική, στους άρχοντες και στους συνεργάτες τους ,όποιοι κι αν είναι αυτοί.
Οφείλω να υπερασπίζομαι, με όση δύναμη διαθέτω, την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μου, έναντι οποιουδήποτε την αδικεί, γιατί ,κάθε άνθρωπος , όποιος και να' ναι, αποτελεί μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα, και της οφείλεται σεβασμός.
Αισθάνομαι ότι πρέπει να μην ξεχνώ ,όλους εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν την αθωότητα μας, την ιδεολογική μας αγνότητα, τα δημοκρατικά μας αισθήματα, ή μας εξαπάτησαν, ή μας αδίκησαν και εν καιρώ να τους ανταμείψομε δεόντως....

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα