Υπ.Πολιτισμού: Έγκριση πρότασης για αξιοποίηση του παλαιού ΞΕΝΙΑ Άρτας

25 Dec 2020, 14:48 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Υπ.Πολιτισμού: Έγκριση πρότασης για αξιοποίηση του παλαιού ΞΕΝΙΑ Άρτας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε πρόταση που αφορά σε μελέτη αξιοποίησης του παλαιού ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Άρτας στο Φρούριο Άρτας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εν λόγω πρόταση, είναι απολύτως συμβατή με τον χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου του βυζαντινού Κάστρου της Άρτας και έχει ως γνώμονα τη διατήρηση και αποκατάσταση των όψεων του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία, ενός κτιρίου, το οποίο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, έργο του αρχιτέκτονα Διονυσίου Ζήβα, και το οποίο έχει εγγραφεί στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Άρτας.

Η έγκριση της μελέτης, σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, γίνεται με τους εξής όρους:

1. Να μην τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στοιχεία στα δώματα του κτιρίου.

2. Να κατατεθεί μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, όπου θα προσδιορίζονται αναλυτικά οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, οποιοσδήποτε λειτουργικός εξοπλισμός και η έκταση που θα καταλαμβάνεται σε περίπτωση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εξωτερικά του καφέ - εστιατορίου.

3. Να κατατεθεί μελέτη ηλεκτροφωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, όπου θα περιγράφεται η μορφή των φωτιστικών σωμάτων και οι θέσεις τους.

4. Οι χρωματισμοί του κτιρίου να είναι ήπιοι, διακριτικοί και να συνάδουν τόσο με το κτίριο όσο και με τον αρχαιολογικό χώρο.

5. Η φύλαξη του χώρου και η προσβασιμότητα στο χώρο του ΞΕΝΙΑ να διευθετηθεί σε μελλοντικό χρόνο και να εξασφαλιστεί σε συνεννόηση και συνεργασία του Δήμου Αρταίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.

 
 
 
 
 
 
ΑπάντησηΠροώθηση
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα