Τι έκαναν το 2020 τα μέλη των Design Hotels κοιτώντας στο μέλλον

21 Dec 2020, 09:25 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Τι έκαναν το 2020 τα μέλη των Design Hotels κοιτώντας στο μέλλον

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι επιπτώσεις από την πανδημία το 2020 επαναπροσδιόρισαν και τις αποφάσεις  στη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Τα μέλη των Design Hotels αξιοποίησαν αυτήν την απρόβλεπτη παύση της δραστηριότητας για ανάληψη πρωτοβουλιών που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν από το 2021 και μετά. Από την αναγέννηση των κοινοτικών συνεργασιών και του πολιτιστικού προγραμματισμού, έως τις διάφορες δράσεις που εστιάζουν στη βιωσιμότητα, κάθε βήμα σχεδιάστηκε για να μπορεί να υλοποιηθεί, παρά τις νέες αλλαγές και τον μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει η βιομηχανία της φιλοξενίας.  Για παράδειγμα,  δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ξενοδοχείο Cervo Mountain Lodge  στο Zermatt της Ελβετίας, κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια της χρονιάς με την ετοιμότητά του. Εκτός του ότι χρησιμοποίησε το χρόνο της αναστολής για να αναθεωρήσει διεξοδικά το τις εκτεταμένες εγκαταστάσεις του, το ξενοδοχείο συνεργάστηκε μεταξύ άλλων και με άλλα ακίνητα της περιοχής,  για να πουλήσει το πλεόνασμα των προϊόντων του. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές, διατέθηκαν στο Lebensraum, μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση. Αναδιανέμοντας τα εναπομείναντα αγαθά σε ιδιώτες με αντάλλαγμα δωρεές για έναν καλό σκοπό, η εκστρατεία του ξενοδοχείου κατάφερε να σώσει 2.000 κιβώτια φαγητού και να συγκεντρώσει περίπου 13.500 ευρώ για οργανισμούς που υποστηρίζουν επαγγελματικά και κοινωνικά τα άτομα με αναπηρία.

Μια παρόμοια δράση έλαβε χώρα και στη Γεωργία, όπου ο Όμιλος Adjara - η δύναμη πίσω από τα Stamba, Rooms Hotel Tbilisi, Rooms Hotel Kazbegi και Rooms Hotel Kohkta - ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από μια εθνική φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Η συνεργασία του Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Adjara Valeri Chekheria, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτών Γεωργίας Nino Zambakhidze και τον Sandro Kandelaki της Spark, δημιουργήθηκε ένα ειδικό ταμείο για τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους Γεωργιανούς που επλήγησαν από την κρίση του κορωνοϊού. Συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω της διοργάνωσης συναυλιών με ντόπιους μουσικούς και της πλατφόρμας #Together της ομάδας, η οποία προσφέρει υπηρεσίες όπως εξατομικευμένες περιηγήσεις στην Τιφλίδα, η φιλανθρωπική οργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τις κοινότητες που επλήγησαν.

Παράλληλα στη Βρετανία, στο Inhabit Hotel , το νεότερο ακίνητο του Design Hotels στο Λονδίνο, οι πρωτοβουλίες κοινωνικής συνείδησης αποδείχθηκαν αλληλένδετες με μια αδιάκοπη δέσμευση για βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με την Globechain, η οποία επικεντρώνεται στην ανακατανομή αγαθών για κοινωνικούς σκοπούς, το ξενοδοχείο απέτρεψε την υγειονομική ταφή  273 αντικειμένων βάρους 2934 κιλών, δωρίζοντας τα για χρήση τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς.

 Το ξενοδοχείο Cretan Malia 

Κινούμενο στην ίδια φιλοσοφία, το ξενοδοχείο Cretan Malia στην Κρήτη, μέλος των Design Hotels, εξακολούθησε να προάγει την αναπόσπαστη δέσμευση για οικολογική συνείδηση, εντοπιότητα και αυτό-βιωσιμότητα με την καθιέρωση του προγράμματος The Phāea Farmers. Με επικεφαλής τη μητρική εταιρεία του ξενοδοχείου, Phāea Resorts, η νέα αυτή προσπάθεια επενδύει σε εποχιακές γεωργικές δραστηριότητες των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, παρέχοντας υποστήριξη μέσω συνεργασιών με γεωπόνους, για εκπαίδευση σε μεθόδους βιολογικής γεωργίας και βιώσιμης χρήσης γης. Αυτό επιτρέπει στα θέρετρα, συμπεριλαμβανομένου του Cretan Malia Park, να προμηθεύονται τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας για χρήση στο χώρο του ξενοδοχείου, με αλόη, σταφύλια, κρασί, βότανα, μέλι, φρούτα, ελιές και ελαιόλαδο, εποχιακά λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει το υφιστάμενο προσωπικό, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα