Οι τελευταίες εξελίξεις στον διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου και μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο στην Πατησίων

18 Dec 2020, 10:35 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι τελευταίες εξελίξεις στον διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου και μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο στην Πατησίων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενέκρινε το Πρακτικό της Επιτροπής της πρώτης φάσης στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτου επί των οδών, Πατησίων 11, Δώρου και Σατωβριάνδρου, κληρονομίας Σ. Σαριπόλου.

Το εν λόγω ακίνητο πρόκειται να μισθωθεί για 50 χρόνια.  Στον σχετικό διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές η εταιρεία ANVIL MANAGEMENT GROUP IKE και η εταιρεία BROWN HOTELS. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση των προτάσεων των 2 εταιρειών που καταγράφεται στο πρακτικό για την πρώτη φάση του διαγωνισμού η πρόταση της εταιρείας ANVIL MANAGEMENT GROUP IKE κρίνεται προτιμητέα της πρότασης της εταιρείας BROWN HOTELS καθώς, η πρότασή της αποφέρει, έστω και με μικρή διαφορά, μεγαλύτερη παρούσα μισθωτική αξία και παρούσα αξία ακινήτου σε όλη τη διάρκεια της μισθωτικής περιόδου των 50 ετών.

Κατά την διεξαγωγή της δεύτερης φάσης της διαδικασίας το μηνιαίο μίσθωμα δεν μπορεί να εκκινεί από ποσό μικρότερο των 17.500 ευρώ. Η πρώτη 3ετία που αποτελεί χρόνο ανακατασκευής/αποκατάστασης του ακινήτου, θεωρείται περίοδος χάριτος και καταβάλλεται από τον επενδυτή το ελάχιστο δυνατό μηνιαίο μίσθωμα, με το οποίο θα καλύπτονται οι πάγιες υποχρεώσεις του Ιδιοκτήτη προς το Δημόσιο.  Ως βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου προκρίνεται το ξενοδοχείο στους ορόφους και καταστήματα με εμπορική χρήση στο ισόγειο και με πλήρη εξάντληση των επιτρεπόμενων όρων δόμησης επωφελεία της χρήσης.

Πρόταση - εταιρείας ANVIL MANAGEMENT GROUP IKE

Αξιοποίηση του ακινήτου με ανακατασκευή του υπάρχοντος κτίσματος και προσθήκη συνολικά 4 ορόφων.

Αναλυτικά, οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές της πρότασης προβλέπουν την ανάπτυξη ενός κτηρίου σε 5 ορόφους, με καταληκτικό roof-garden. Εστιάζει στη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας, τύπου μικρού ξενοδοχείου αστικού κέντρου (boutique hotel). Αναφέρεται σε υψηλής ποιότητας φιλοξένια, με σουίτες κατανεμημένες ανά 5 από τον 2ο ως και τον 5ο όροφο (συνολικά 20 σουίτες σε 1.678,30 τ.μέτρα). Ως λοιπές κύριες χρήσεις προβλέπονται ακόμη: καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο, γραφεία στο μεσο-όροφο, business center και χώρος εστίασης στον 1ο όροφο, swimming pull στο roof-garden πάνω από τον 5ο όροφο - δώμα (συνολική επιφάνεια διαμόρφωσης 282,98 τ.μέτρα). Οι βοηθητικές χρήσεις/λειτουργίες κατανέμονται κυρίως στο υπόγειο (Η/Μ και βοηθητικοί) και στο μεσο-όροφο (βοηθητικοί καταστημάτων ισογείου και βοηθητικοί εξυπηρέτησης δωματιών).

Πρόταση - εταιρείας BROWNHOTELS

Αξιοποίηση του ακινήτου με ανακατασκευή του υπάρχοντος κτίσματος και προσθήκη συνολικά δύο 2 ορόφων.

Αναλυτικά, οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές της πρότασης, προβλέπουν την ανάπτυξη κτηρίου σε 3 ορόφους με καταληκτικό roof-garden. Εστιάζει στη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού κατά βάση κτηρίου, τύπου μικρού ξενοδοχείου αστικού κέντρου, δυναμικότητας 67 δωματίων. Τα 67 δωμάτια είναι κατανεμημένα από τον 1ο ως τον 3ο όροφο (1ος όροφος / 19 δωμάτια, 2ος όροφος / 24 δωμάτια, 3ος όροφος / 24 δωμάτια) και συνολικά καταλαμβάνουν 1.484,34 τ.μέτρα. Ως λοιπές κύριες χρήσεις προβλέπονται ακόμη: καταστήματα στο ισόγειο και στο μεσο-όροφο, χώρος εστίασης στο ισόγειο και στο μεσο-όροφο, swimming pull στο roof-garden πάνω από τον 3ο όροφο (συνολική επιφάνεια διαμόρφωσης 450,22 τ.μ.). Οι βοηθητικές χρήσεις/λειτουργίες κατανέμονται κυρίως στο υπόγειο. Δεδομένου του σχετικά υψηλού (για τα μεγέθη και την κλίμακα του κτηρίου) αριθμού δωματίων δημιουργούνται δύο αίθρια/φωαταγωγοί που είναι απαραίτητα για τη 2η, εσωτερική σειρά δωματίων ώστε αυτά να μπορούν να ενταχθούν σε κύρια χρήση (αυτά τα αίθρια καταλαμβάνουν περίπου 45 τ.μέτρα ανά όροφο στους ορόφους των δωματίων 1ο ως 3ο).

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα