Στα σκαριά 3 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας σε Μαρούσι, Γλυφάδα και Πειραιά

17 Dec 2020, 09:10 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Στα σκαριά 3 νέα ξενοδοχεία πολυτελείας σε Μαρούσι, Γλυφάδα και Πειραιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τρία νέα ξενοδοχεία αναμένεται να λειτουργήσουν τα επόμενα χρόνια σε Μαρούσι, Γλυφάδα και Πειραιά.

Αναλυτικά, η υπηρεσία δόμησης του δήμου Αμαρουσίου χορήγησε άδεια στην εταιρεία ΤΟΥΚΑΝΑ ΙΚΕ για ξενοδοχείο στην οδό Σαλαμίνος 22-26 στο Μαρούσι.

Επίσης, προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του πάλαι ποτέ θρυλικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Αστέρια Γλυφάδας. Η εταιρεία Dimand έχει αναλάβει το έργο αναδόμησης του συγκροτήματος, το οποίο ήταν το πρώτο οργανωμένο τουριστικό και κολυμβητικό συγκρότημα της μεταπολεμικής Αθήνας.

Σε αυτή τη μοναδική παραθαλάσσια τοποθεσία, τα διατηρημένα μπανγκαλόου και οι βίλες του αρχικού συγκροτήματος μαζί με πιο πρόσφατα κτίρια θα αναπτυχθούν και θα επανασχεδιαστούν σε ένα 5 αστέρων, υψηλών προδιαγραφών One & Only Resort 127 δωματίων με εγκαταστάσεις όπως επώνυμα εστιατόρια, αποκλειστικό SPA, ειδυλλιακά Beach Bars και πολλά άλλα. Η δομήσιμη έκταση σε ένα σύνολο 271 στρεμμάτων φθάνει σε 21.380 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι σε μία από τις τελευταίες αποφάσεις των αρμόδιων αρχών η  Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ενέκρινε από πλευράς αρχαιολογικής νομοθεσίας θέτοντας 15 όρους την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την υλοποίηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης στα Αστέρια Γλυφάδας.

Στο μεταξύ, σε συνεδρία της Συγκλήτου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συζητήθηκε το θέμα της Έγκρισης του  πρακτικού Α΄ Φάσης, της Επιτροπής Μακροχρόνιας Μίσθωσης του διατηρητέου ακινήτου επί των οδών Μπουμπουλίνας 1, Αγίου Σπυρίδωνος και Μιαούλη 13 στον Πειραιά, ιδιοκτησίας κληρονομίας Α. Τοπούζογλου. Σημειώνεται ότι για την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου έχει κατατεθεί προσφορά  από την εταιρεία ΕΡΓΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. Η πρόταση της εταιρείας αφορά στην μακροχρόνια μίσθωση του κτιρίου για 50 χρόνια και την ανακατασκευή του για τη δημιουργία νέας ξενοδοχειακής εγκατάστασης. Η επένδυση έχει εκτιμηθεί ότι θα αγγίξει τα 5,17 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή κατέληξε σε μία σειρά συμπερασμάτων όπως ότι "ως προς την προτεινόμενη χρήση, η λειτουργία του κτηρίου έχει πολύπλευρα οφέλη, καθώς η λειτουργία του ως ξενοδοχείο είναι η αποδοτικότερη, βάση της θέσης του και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής". 

Επίσης, σημειώνεται ότι το κτίριο βρίσκεται σε κατάσταση εκτεταμένης φθοράς που στην πλειονότητα των περιπτώσεων κρίνεται μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή οι προοπτικές τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης του Πειραιά, με τις επενδυτικές αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί (αναδιαμόρφωση ΟΛΠ, γραμμή προαστιακού που θα συνδέεται με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ανάπτυξη νέων τουριστικών μονάδων κλπ.), στο πλαίσιο της γενικότερης έντονης τουριστικής επενδυτικής δραστηριότητας των τελευταίων ετών, δημιουργούν ένα θετικό μέλλον, παρ’ όλες τις προσωρινές καθυστερήσεις που δημιουργούν οι σημερινές επιπλοκές της πανδημίας.

Φωτορεαλιστικη απεικόνιση του ξενοδοχείου στα Αστέρια Γλυφάδας

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα