Ε.Ξ. Κέρκυρας: Να πληρωθούν άμεσα τα ξενοδοχεία καραντίνας

22 Oct 2020, 10:52 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Ε.Ξ. Κέρκυρας: Να πληρωθούν άμεσα τα ξενοδοχεία καραντίνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την παρέμβαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ώστε να πληρωθούν οι ξενοδόχοι που έκαναν τις μονάδες τους ξενοδοχεία καραντίνας ζητεί, με επιστολή της, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας. Αυτοί είναι οι ήρωές μας, τονίζεται στην επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση πολλών ξενοδόχων είναι τραγική.

Διαβάστε την επιστολή...

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε καιρό πολέμου όπως χαρακτήρισε πριν μήνες ο Πρωθυπουργός μας την πανδημία και την κατάσταση που βιώνουμε έως σήμερα, ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να πάρει μια μικρή ανάσα με την βοήθεια του αναπνευστήρα που λέγεται εισερχόμενος τουρισμός, και παραμένει στη ζωή.

Η ελληνική ξενοδοχία στάθηκε στο ύψος της και ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έβαλε τις βάσεις για την επίσης δύσκολη επόμενη τουριστική σεζόν. Οι Ήρωες μας κύριε Υπουργέ είναι οι Συνάδελφοι ξενοδόχοι που παρά τον υγειονομικό κίνδυνο, τις πολλές καθημερινές δυσκολίες και την κάθε τοπική παράκρουση, αποφάσισαν και έβαλαν πλάτη στην τουριστική οικονομία και έκαναν τα ξενοδοχεία τους, ξενοδοχεία καραντίνας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ.

Σας έχουμε τονίσει την ανάγκη στήριξης τους γιατί το 2020 φεύγει και το 2021 είναι εδώ, όπως εδώ είναι και η πανδημία.

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και η κατάσταση πολλών συναδέλφων είναι τραγική. Ζητάμε να πράξετε τα δέοντα για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Παλεύουμε χρόνια τώρα με την ασυνέπεια των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού, που καθεστώς τους είναι να μας εξοφλούν μετά από ενενήντα μέρες και ενίοτε χρεοκοπούν και δεν λαμβάνουμε τίποτα.

Κύριε Υπουργέ,

Μην δημιουργείτε την εντύπωση στην ελληνική ξενοδοχία ότι και η ελληνική πολιτεία δρα με τον ίδιο τρόπο. Κινδυνεύουμε από αυτή την ασυνέπεια να μην βρούμε ξενοδοχεία καραντίνας για το 2021.

Παρακαλούμε δώστε άμεσα λύση στο ζήτημα της πληρωμής των ξενοδοχείων αυτών. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα υπερβάλλετε εαυτόν για τη λύση αυτού του προβλήματος

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα