Trivago: -24% οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο

07 Oct 2020, 10:34 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Trivago: -24% οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μείωση της τάξης του 24% κατέγραψαν οι on-line ξενοδοχειακές τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο, ως αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 81 ευρώ έναντι 107 ευρώ τον Ιούνιο του 2019.

Με βάση τη λίστα 17 δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων για τις οποίες παρακολουθεί συστηματικά τις on-line ξενοδοχειακές τιμές η Trivago, στην πρώτη τριάδα των πόλεων με τις φθηνότερες τιμές για ξενοδοχειακή διαμονή τον Οκτώβριο βρέθηκαν η Μόσχα με 41 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Βαρσοβία με 55 ευρώ και η Κωνσταντινούπολη με 58 ευρώ. Στον αντίποδα οι 3 ακριβότερες πόλεις για ξενοδοχειακή διαμονή τον Οκτώβριο μεταξύ των 17 ευρωπαϊκών πόλεων ήταν η Ζυρίχη με 153 ευρώ, το Λονδίνο με 139 ευρώ και το Παρίσι με 132 ευρώ. Τη μεγαλύτερη μείωση κατά 41% παρουσίασαν οι on-line τιμές στα ξενοδοχεία του Άμστερνταμ. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 93 ευρώ από 158 ευρώ τον Οκτώβριο του 2019.

Να σημειωθεί ότι η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago διαμορφώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το μηνιαίο δείκτη Hotel Price Index έπειτα από έρευνα σε πάνω από 2 εκατ. ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα σε περισσότερες από 400 ιστοσελίδες κρατήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα