Η Accor εξετάζει συγχώνευση με την InterContinental – Θα γίνει ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο

24 Aug 2020, 11:34 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Accor εξετάζει συγχώνευση με την InterContinental – Θα γίνει ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων Accor εξετάζει τη συγχώνευσή της με την IHG (InterContinental Hotels Group), σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Εάν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στον κόσμο, ο οποίος θα ξεπερνά τη Marriott, καθώς θα διαθέτει 1,6 εκατομμύρια δωμάτια - περίπου 200.000 περισσότερα από τη Marriott, σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Le Figaro, ο διευθύνων σύμβουλος της Accor, Sébastien Bazin, δημιούργησε στις αρχές Ιουνίου μια ομάδα που θα ασχολούνταν με αυτό το πρότζεκτ, σε συνεργασία με τον οικονομικό διευθυντή Jean-Jacques Morin και τις επενδυτικές τράπεζες Centerview και Rothschild.

Μια δυνητική συγχώνευση, θα δημιουργούσε το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο στον κόσμο, προσελκύοντας πελάτες αλλά και το ενδιαφέρον για συμβόλαια franchise και διαχείρισης.

Η IHG, ιδιοκτήτρια των brand Intercontinental, Crowne Plaza και Holiday Inn, λειτουργεί 5.918 ξενοδοχεία (883.364 δωμάτια) σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις ΗΠΑ. Τα έσοδά της το 2019 ανήλθαν σε 3,87 δισ. ευρώ και η αξία της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν 7,8 δισ. ευρώ.

Η Accor (Raffles, Sofitel, Novotel, Mercure, Ibis κτλ.) λειτουργεί 5.099 ξενοδοχεία (747.805 δωμάτια), με μικρή παρουσία στις ΗΠΑ, και η αξία της αποτιμάται σε 6 δισ. ευρώ. Τα έσοδά της το 2019 ανήλθαν νσε 4 δισ. ευρώ.

Οι σημερινες αποτιμήσεις των δυο εταιρειών επιτρέπουν μια συμφωνία συγχώνευσης, παρά μια επιθετική εξαγορά.

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα