Κλείνει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

05 Aug 2020, 12:34 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Κλείνει το πρώτο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα λόγω κορωνοϊού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

To ξενοδοχείο Iberostar Club Cala Barca είναι το πρώτο στη Μαγιόρκα που αναγκάζεται να κλείσει στις 9 Αυγούστου λόγω διασποράς του κορωνοϊού που μέχρι στιγμής μετρά 14 κρούσματα, εκ των οποίων 10 εργαζόμενοι και 4 συγγενείς τους. 

Όπως μεταδίδε η Diario de Mallorca, η Iberostar αποφάσισε να προβεί σε αυτή την απόφαση για λόγους υπευθυνότητας, παρά το γεγονός οτι κανείς επισκέπτης δεν παρουσίασε συμπτώματα του ιού και οτι η διασπορά του θεωρείται ελεγχόμενη. 

Οι επισκέπτες που επηρεάζονται από το κλείσιμο του ξενοδοχείου μπορούν να μείνουν στο Iberostar Albufera Park στην Playa de Muro, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 7 Αυγούστου.

Οι αρχές Υγείας των Βαλεαρίδων ανακοίνωσαν οτι έχουν γίνει ήδη 192 τεστ PCR στους εργαζομένους και οτι την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν άλλα 50.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων των Βαλεαρίδων, Javier Arranz, δήλωσες οτι πριν ανακοινωθεί το κλείσιμο του ξενοδοχείου, δεν θεωρούσε απαραίτητα τα τεστ στους πελάτες του καθώς το πρωτόκολλο προβλέπει οτι θα πρέπει να διεξάγονται στις κοντινές επαφές τους, δηλαδή όσους έχουν βρεθεί κοντά στα κρούσματα για περισσότερα από 15 λεπτά, σε απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα και χωρίς προστασία.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα