Κορωνοϊός: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Astir Odysseus Kos

22 Jun 2020, 14:10 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Astir Odysseus Kos

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, το ξενοδοχείο  Astir Odysseus Kos, εφαρμόζει νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των επισκεπτών και των υπαλλήλων του.

Μία από τις πρωτοβουλίες του ξενοδοχείου, είναι η εγγραφή του στο πρόγραμμα POSI SHIELD που αφορά στην πρόληψη και έλεγχο λοιμώξεων με τη δημιουργία πρωτοκόλλων υγιεινής και λειτουργίας, την αδιαπραγμάτευτη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, την εκπαίδευση του προσωπικού, τη δημιουργία ομάδας πρόληψης και την εισαγωγή της διαδικασίας επικύρωσης αποτελεσματικότητας POSI.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, το προσωπικό εκπαιδεύεται μεταξύ άλλων σε προληπτικά μέτρα και νέα επιχειρησιακά πρότυπα σύμφωνα με τα καθορισμένα πρωτόκολλα, ενώ οι επόπτες είναι εκπαιδευμένοι ώστε να διασφαλίζουν πως οι επισκέπτες ακολουθούν τις διαδικασίες ασφαλείας.

Για παράδειγμα, σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, ειδικά σε σημεία που είναι σχετικά απομακρυσμένα από τους νιπτήρες.

Όσον αφορά στην συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης, αυτή αυξήθηκε σημαντικά, με μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους εργασίας αλλά και στον εξοπλισμό κοινής χρήσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα επιλογής καθαρισμού και επαναπλήρωσης των μίνι μπαρ των δωματίων.

Πριν από κάθε άφιξη, πραγματοποιείται καθαρισμός των φίλτρων του κλιματισμού και όλα τα δωμάτια, τα στρώματα, τα κρεβάτια και τα έπιπλα κάθε είδους απολυμαίνονται από εξειδικευμένο και εξουσιοδοτημένο εξωτερικό συνεργάτη.

Παράλληλα, οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στα εστιατόρια, στο room service, στις ξαπλώστρες και στην ευελιξία των check in και check out , ενθαρρύνουν τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων παραγγελιών, εξασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και την κοινωνική απόσταση.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας, αναστέλλεται η χρήση της εσωτερικής πισίνας και του τζακούζι, ενώ ορισμένες υπηρεσίες όπως πισίνα, σπα, γυμναστήριο, εστιατόρια και καθημερινή υπηρεσία καθαρισμού ενδέχεται κατά διαστήματα να τροποποιούνται ή να αναστέλλονται, κατόπιν ενημέρωσης.

Τέλος, για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το ξενοδοχείο μπορεί να ζητήσει διαγνωστικό έλεγχο κορωνοϊού κατά την άφιξη ή κατά τη διάρκεια της διαμονής, σύμφωνα με το πρόγραμμα δειγματοληψίας ή εάν εμφανιστούν συμπτώματα της μεταδοτικής νόσου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα