HVS: Το 2022 ή το 2023 θα επιστρέψει ο ξενοδοχειακός κλάδος στα επίπεδα του 2019

12 May 2020, 13:51 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

HVS: Το 2022 ή το 2023 θα επιστρέψει ο ξενοδοχειακός κλάδος στα επίπεδα του 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την εκτίμηση ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Ευρώπη μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 αλλά όχι πριν το 2022 ή το 2023, εξέφρασε ο πρόεδρος της HVS London, Russell Kett.

Η πανδημία πιθανότατα θα αλλάξει τις συνήθειές μας μέχρι να αναπτυχθεί ένα επιτυχές εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και οι καταναλωτές θα είναι προσεκτικοί στην επιλογή ξενοδοχείων μέχρι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη τους σε αυτά, επισήμανε ο κ. Kett.

Ορισμένες ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές αγορές αναμένεται να παρουσιάσουν ταχύτερη ανάκαμψη σε σχέση με άλλες, ανάλογα με το πότε θα αρθούν οι περιορισμοί στα ταξίδια και το προφίλ των επιχειρήσεών τους, εκτιμούν οι αναλυτές της HVS.

Οι χώρες με ισχυρή εσωτερική τουριστική αγορά και υψηλό ποσοστό ταξιδιωτών αναψυχής είναι πιθανό να έχουν ταχύτερη ανάκαμψη από εκείνες που βασίζονται στα διεθνή ταξίδια και στους επισκέπτες εταιρικών ταξιδίων και MICE. Παράδειγμα μιας τέτοιας χώρας, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι η Γερμανία.

Οι ξενοδόχοι θα κληθούν να επανεξετάσουν κάθε τμήμα της επιχείρησής τους, δίνοντας έμφαση σε όλους τους χώρους στους οποίους κινούνται οι επισκέπτες και εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας για το προσωπικό. 

Ο παραδοσιακός μπουφές του πρωινού αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, τουλάχιστον για την περίοδο αυτή, εκτιμά ο κ. Kett.

Όταν η ζήτηση βελτιωθεί, τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν σταδιακά, προσθέτοντας δωμάτια και προσλαμβάνοντας και πάλι το προσωπικό τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα αναστολής εργασίας μέρους του προσωπικού.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία προσέγγιση στον ξενοδοχειακό κλάδο και οι πρώιμες περικοπές στην αναστολή εργασίας μπορεί να σημάνουν το τέλος πολλών ξενοδοχείων. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα