RIU Hotels: 17 πρωτόκολλα ασφαλείας – Περιορίζεται η χωρητικότητα και διατηρείται ο μπουφές

12 May 2020, 12:33 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

RIU Hotels: 17 πρωτόκολλα ασφαλείας – Περιορίζεται η χωρητικότητα και διατηρείται ο μπουφές

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η RIU Hotels & Resorts σε συνεργασία με τη διεθνή συμβουλευτική εταιρία μάνατζμεντ Preverisk Group λανσάρει 17 πρωτόκολλα για τα νέα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία της. 

Στα μέτρα της Riu περιλαμβάνεται ο περιορισμός της πληρότητας των ξενοδοχείων στο 50-60%.

Η TUI ανακοίνωσε πρόσφατα τους δικούς της κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής στα ξενοδοχεία της, που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Cristal International Standards.

Όπως και στην TUI, προβλέπεται ακόμα το διαδικτυακό τσεκ ιν, η κατασκευή προστατευτικών διαχωριστικών στη ρεσεψιόν, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού από τους εργαζομένους.

Τα πιο σημαντικά από τα νέα μέτρα ασφαλείας που εισάγει η αλυσίδα ξενοδοχείων, είναι...

-Check-in: Το check-out θα πραγματοποιείται στις 11 π.μ., ενώ το check-in αναβάλλεται για τις 4 μ.μ. για να πραγματοποιείται καθαρισμός των δωματίων. Οι οθόνες πληροφοριών στα λόμπι δεν θα είναι πλέον διαδραστικές.

-Δωμάτια: Όλα τα μη βασικά στοιχεία αφαιρούνται από τα δωμάτια, όπως καφετιέρες, περιοδικά, φυλλάδια ή σακούλες πλυντηρίου, οι ανέσεις μειώνονται στα απαραίτητα και σε κάθε δωμάτιο θα υπάρχει αντισηπτικό.

-"Ομάδα απολύμανσης": Συγκροτείται μια τέτοια ομάδα για κάθε ξενοδοχείο, που θα ειδικεύεται στον καθαρισμό δωματίων με επιβεβαιωμένες ή ύποπτες περιπτώσεις κορωνοϊού. Εάν οι δυνητικά άρρωστοι δεν μπορούν να μεταφερθούν σε κέντρο υγείας, θα δημιουργηθεί ξεχωριστός χώρος με αυστηρά μέτρα απόστασης και πληρότητας για τα δωμάτια και ειδικό καθαρισμό.

-Εστίαση: Σύμφωνα με τη Riu, οι μπουφέδες θα διατηρηθούν γιατί αποτελούν «χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσφοράς» και «εκτιμώνται πάρα πολύ» από τους επισκέπτες. Για το σκοπό αυτό, θα εισαχθούν μέτρα ασφαλείας, τα οποία πρέπει να τηρούνται τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους επισκέπτες. Πρόκειται να οργανωθούν κύκλοι μεσημεριανού και δείπνου για τη μείωση της χωρητικότητας των εστιατορίων. Επιπλέον, η απολύμανση των χεριών καθίσταται υποχρεωτική κατά την είσοδο. Κάθε επισκέπτης θα πρέπει να φορά γάντια και μάσκα προσώπου για να χρησιμοποιεί τους μπουφέδες, οι οποίοι στο μέλλον θα έχουν περισσότερες μεμονωμένες μερίδες και περισσότερα συσκευασμένα προϊόντα.

-Ο έλεγχος θερμοκρασίας θα είναι ακόμη πιο αυστηρός, τα μαχαιροπίρουνα θα αντικαθίστανται πιο συχνά και θα εισαχθούν μέτρα υγιεινής και διατήρησης των αποστάσεων από τους υπαλλήλους. Τα τραπέζια θα καλύπτονται με τραπεζομάντιλα μιας χρήσης και τα μαχαιροπίρουνα θα βρίσκονται στο τραπέζι.

-Πισίνες: Η Riu επιδιώκει να περιορίσει τον αριθμό θέσεων στις πισίνες, πέρα από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης των περιοχών της πισίνας και των υδρομασάζ θα αυξηθεί και για το νερό θα χρησιμοποιούνται απολυμαντικά κατάλληλα για την τρέχουσα περίσταση.

Η RIU Hotels & Resorts διαθέτει 93 ξενοδοχεία σε 19 χώρες που υποδέχονταν πάνω από 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, έχοντας συνολικά 29.985 υπαλλήλους. Η RIU είναι επί του παρόντος η 35η αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο, μία από τις πιο δημοφιλείς της Καραϊβικής και η 4η μεγαλύτερη στην Ισπανία όσον αφορά τα έσοδα και τον αριθμό δωματίων.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα