Κορωνοϊός: Ξενοδοχεία ενισχύουν τη ρευστότητα με ομόλογα για ταξιδιώτες

21 Apr 2020, 10:17 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός: Ξενοδοχεία ενισχύουν τη ρευστότητα με ομόλογα για ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η κρίση του κορωνοϊού έχει χτυπήσει σφοδρά την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν οραματιζόμενα την επόμενη μέρα, με τρόπους που θεωρούν ότι θα συνεισφέρουν στην πολύτιμη ρευστότητα εν μέσω της πανδημίας. Ένας από τους τρόπους αυτούς, που εφαρμόζεται από ανεξάρτητα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, είναι το πρόγραμμα πώλησης «ομολόγων» το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αγοράσουν «ομόλογα», για παράδειγμα, αξίας 100 δολαρίων και να τα εξαργυρώσουν για 150 δολάρια μετά από 60 ημέρες.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν μέχρις στιγμής 14 ανεξάρτητα ξενοδοχεία εκ των οποίων τα 8 ανήκουν στην κατηγορία 5 αστέρων, όπως είναι λόγου χάριν τα Hotel Providence Paris στο Παρίσι της Γαλλίας, το Le Barthelemy στο St. Barth's, το Greydon House στο Nantucket και το Casa Violeta στο Tulum του Μεξικό. Ο ιστότοπος buynowstaylater.com,  μέσω του οποίο υλοποιείται το υψηλών αποδόσεων πρόγραμμα ξενοδοχειακών ομολόγων, σημειώνει ότι σύντομα η λίστα με τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν θα αυξηθεί, ενώ επισυνάπτεται και η σχετική φόρμα συμμετοχής για τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά στους ταξιδιώτες, για να αγοράσουν τα ομόλογα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με το ξενοδοχείο της προτίμησής τους, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Αγοράστε το Ομόλογό σας», το οποίο συνδέει τον ιστότοπο με κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα