Κύπρος: Ποινή φυλάκισης για το θάνατο τουρίστα στην πισίνα παράνομου καταλύματος

25 Feb 2020, 12:52 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Κύπρος: Ποινή φυλάκισης για το θάνατο τουρίστα στην πισίνα παράνομου καταλύματος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πατέρας και γιος που διαχειρίζονταν συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για το θάνατο βρετανού τουρίστα στην πισίνα πριν 6 χρόνια.

Ο βρετανός με καταγωγή από την Κύπρο, Σαββάκης Γεωργίου Αλεξάνδρου βρέθηκε τον Αύγουστο του 2014 νεκρός στο βυθό της πισίνας του ξενοδοχείου και η νεκροψία έδειξε ότι είχε πνιγεί εξαιτίας κατανάλωσης αλκοόλ.

Μετά το θάνατό του, οι ερευνητές της υπόθεσης διαπίστωσαν ότι το συγκρότημα διαμερισμάτων λειτουργούσε παράνομα.

Ο ερευνητής Μιχάλης Χαραλάμπους διαπίστωσε ότι το κατάλυμα δεν διέθετε άδεια από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ότι η πισίνα δεν είχε άδεια, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης ενώ δίπλα στην πισίνα υπήρχε μπαρ και τα νερά της ήταν τόσο βρώμικα που δεν φαινόταν ο βυθός της.

Οι διαχειριστές, ένας 63χρονος πατέρας και ο 33χρονος γιος του το 2014, βρέθηκαν ένοχοι τον Φεβρουάριο του 2020 για πρόκληση θανάτου από απερίσκεπτες ενέργειες.

Το δικαστήριο εντόπισε επιγραφές που προειδοποιούσαν για τους κινδύνους χρήσης της πισίνας μετά από κατανάλωση αλκοόλ, αλλά έκρινε ότι αυτό ήταν οξύμωρο καθώς τα άτομα στα οποία απευθύνονταν οι επιγραφές είχαν μειωμένη αίσθηση του κινδύνου εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ.

Κατέληξε δε ότι η χρήση της πισίνας τις πρωινές ώρες δεν ήταν διαθέσιμη απλώς σε όσους είχαν καταναλώσει αλκοόλ αλλά ενθαρρυνόταν ως μέρος του πακέτου που συνδύαζε αλκοόλ και τη χρήση της.

Μεθυσμένοι επισκέπτες κατέληγαν στην πισίνα τις πρωινές ώρες μετά από νυχτερινή διασκέδαση, όμως χωρίς την παρουσία ναυαγοσωστών. 

Οι κατηγορούμενοι, έκρινε το δικαστήριο, είχαν δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση γύρω από τη λειτουργία της πισίνας η οποία δεν επιτηρούνταν από ναυαγοσώστη, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του μπαρ της, χωρίς όμως ναυαγοσώστες.

Ως αποτέλεσμα των αμελειών τους, οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν το θάνατο του Σαββάκη Αλεξάνδρου, κατέληξε.

Οι δύο διαχειριστές, πατέρας και γιός, καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 4 και 3 μηνών αντίστοιχα και η εταιρία για την οποία εργάζονταν επιβαρύνθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα