Πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace στη Λ.Συγγρού

05 Dec 2019, 16:10 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace στη Λ.Συγγρού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πυρκαγιά προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace στη Λεωφόρο Συγγρού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά, αφού προηγουμένως είχε απεγκλωβίσει 20 άτομα. Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Όπως δήλωσε στέλεχος της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξέπασε στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου σε ένα κουζινάκι και επεκτάθηκε σε όλο τον πρώτο όροφο, με τους καπνούς να ανεβαίνουν γρήγορα προς τους πάνω ορόφους. 

Όπως έγινε γνωστό, 7 άτομα ήταν εγκλωβισμένα σε μπαλκόνι έκτου ορόφου. Τρεις απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο και δύο με τη βοήθεια εξωτερικής σκάλας: ο ένας από τον 6ο όροφο και ο δεύτερος από τον 7ο. Από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος με κατάγματα. 

Σε δηλώσεις του σερβιτόρος του ξενοδοχείου είπε:

"Επικράτησε πανικός αλλά προσπαθούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι για να καθησυχάσουμε τους πελέτες. Η φωτιά ξέσπασε στους κάτω ορόφους του ξενοδοχείου αλλά υπήρχε έντονος καπνός ως τον έβδομο όροφο. Επτά άτομα ήμασταν στο έκτο όροφο, έξι εργάζομενοι του ξενοδοχείου και ένας πελάτης, και περιμέναμε περίπου 20-25 λεπτά να απεγκλωβιστούμε".

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα