Trivago: Ανοδικά οι on-line τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο

14 Oct 2019, 09:59 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Trivago: Ανοδικά οι on-line τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανοδικά κινούνται οι on-line τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο, παραμένοντας ωστόσο σε ανταγωνιστικά επίπεδα σε σχέση με άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα τον Οκτώβριο διαμορφώνεται στα 107 ευρώ έναντι 96 ευρώ τον Οκτώβριο του 2018.

Με βάση τη λίστα 17 δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες παρακολουθεί συστηματικά τις on-line ξενοδοχειακές τιμές η Trivago στην πρώτη πεντάδα των πόλεων με τις φθηνότερες τιμές για ξενοδοχειακή διαμονή βρίσκονται η Μόσχα με 63 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Βαρσοβία με 70 ευρώ, η Κωνσταντινούπολη με 71 ευρώ και η Αθήνα και Βερολίνο με 107 ευρώ. Στον αντίποδα οι 5 ακριβότερες πόλεις για ξενοδοχειακή διαμονή τον Οκτώβριο μεταξύ των 17 ευρωπαϊκών πόλεων είναι η  Ζυρίχη με 160 ευρώ, το Άμστερνταμ με 158 ευρώ,  το Λονδίνο με 154 ευρώ, το Παρίσι με 153 ευρώ και το Δουβλίνο με 146 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών της Τrivago διαμορφώνει σε παγκόσμιο επίπεδο το μηνιαίο δείκτη Hotel Price Index έπειτα από έρευνα σε πάνω από 2 εκατ. ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα σε περισσότερες από 400 ιστοσελίδες κρατήσεων.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα