Σπείρα απατεώνων αντέγραφε ιστοσελίδες ξενοδοχείων στην Τουρκία

06 Aug 2019, 11:29 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Σπείρα απατεώνων αντέγραφε ιστοσελίδες ξενοδοχείων στην Τουρκία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Απατεώνες στην Τουρκία, που δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτο δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες ξενοδοχείων, κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 90.000 δολαρίων.

Σε αστυνομική επιχείρηση, η οποία διήρκησε ένα χρόνο και υποκινήθηκε από καταγγελίες της Ένωσης Ξενοδόχων Νοτίου Αιγαίου, συνελλήφθησαν 11 ύποπτοι οι οποίοι κρατούνται στην τουριστική περιφέρεια της Muğla.

Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν άλλη μια σπείρα απατεώνων στην Ολλανδία, όπως επισημαίνει η Ένωση. 

Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει αντίγραφα ιστοσελίδων από περισσότερα από 10 ξενοδοχεία στη Muğla, και έλαβαν ηλεκτρονικές πληρωμές 500.000 λιρών Τουρκίας από ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ένωση ξενοδόχων. 

Το ξενοδοχείο του αντιπροέδρου της Ένωσης, Tunç Batum, Hilton Dalaman Sarıgerme, ήταν και αυτό στόχος των απατεώνων.

Όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος, οι περισσότεροι ταξιδιώτες που εξαπατήθηκαν θα καταφέρνουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους γιατί οι λογαριασμοί των απατεώνων πάγωσαν. 

Οι πλαστές ιστοσελίδες μάλιστα εμφανίζονταν στα κορυφαία αποτελέσματα αναζητήσεων λόγω διαφημίσεων, και για το λόγο αυτό η Ένωση έχει ειδοποιήσει τις μηχανές αναζήτησης για την περίπτωση, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει σαφές ότι έχουν ληφθεί τα απραίτητα μέτρα, τόνισε ο κ. Batum.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγχουν το ακριβές όνομα του domain των ξενοδοχείων πολύ προσεκτικά πριν προβούν σε πληρωμές, επισημαίνουν οι δικηγόροι. Αυτή η μέθοδος εξαπάτησης λέγεται phishing, και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τα ξενοδοχεία εάν έχουν υποψίες για παράνομη δραστηριότητα.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα