Στα άκρα η δικαστική διαμάχη ΕΤΑΔ - "Αττικός Ήλιος" για το Λαγονήσι

17 Jun 2019, 13:52 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Στα άκρα η δικαστική διαμάχη ΕΤΑΔ - "Αττικός Ήλιος" για το Λαγονήσι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της εταιρείας «Αττικός Ήλιος», του ομίλου Μαντωνανάκη, που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο  Grand Resort Lagonissi.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΤΑΔ πληροφορήθηκε από τις ελληνικές τράπεζες ότι εκκρεμεί κατασχετήρια έκθεση εναντίον της, για απαίτηση ύψους 43.965.050 € από την «Αττικός Ήλιος», λόγω μη τήρησης σύμβασης του 2003.

Κατά την ΕΤΑΔ, η "κατάσχεση αυτή έγινε χωρίς σχετικό τίτλο και ήταν καθ’ όλα  παράνομη", αντέδρασε άμεσα και το πρωί της Παρασκευής (14.06.2019) προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ακύρωση της κατάσχεσης, εκπροσωπούμενη από τον Δ/ντα Σύμβουλο Γ. Τερζάκη. Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου έγινε δεκτή η αίτηση και ήρθη η δέσμευση. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο καθηγητής Λ. Κιτσαράς. "Η Απόφαση της προσωρινής διαταγής είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ΕΤΑΔ Α.Ε., η οποία προχωράει περαιτέρω καθώς  εξετάζει τώρα την προσφυγή της στην πολιτική και ποινική δικαιοσύνη για την ενέργεια της Αττικός Ήλιος Α.Ε και τη ζημιά που της προκλήθηκε", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΔ.

Η σύμβαση, που προκάλεσε τις απαιτήσεις, αφορά την πρόσθετη μίσθωση έκτασης 85 στρεμμάτων, παρακείμενης στο ακίνητο που βρίσκεται το Lagonissi Resort. Η έκταση αυτή ανήκει στην ΕΤΑΔ, ωστόσο, την χρησιμοποιεί ο Δήμος Καλυβίων και δεν έχει παραδοθεί μέχρι τώρα στην «Αττικός Ήλιος», η οποία αποτίμησε την απαίτηση στα περίπου 44 εκατ. ευρώ, από τα πρόστιμα και τα διαφυγόντα κέρδη από την μη υλοποίηση της επένδυσης στην έκτααη αυτή.

Από την «Αττικός Ήλιος» επισημαίνεται ότι η συμβατική παράβαση εκ μέρους της ΕΤΑΔ είχε διαγνωστεί με διαιτητική απόφαση και, καθώς ο όμιλος Μαντωνανάκη ανέμενε τη συμμόρφωση της ΕΤΑΔ, η οποία δεν έγινε ποτέ, υποχρεώθηκε να προβεί στο ακραίο μέτρο της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Πλέον αναμένονται οι επόμενες νομικές κινήσεις των δυο πλευρών.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα