Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

18 Apr 2019, 10:10 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αρμόδιες δασικές αρχές, κατόπιν αιτήσεων ξενοδοχείων, έκριναν ότι 2 εκτάσεις σε Ηράκλειο και Χανιά,  δεν είναι δασικές.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου έκρινε ως μη δασικού χαρακτήρα έκταση 103.982,06 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Κλαδισσός ή Ψαρομούρα, κοντά στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, μετά από αίτηση του τουριστικού συγκροτήματος ΚΑΨΗ Α.Ε.

Η εδαφική επιφάνεια που καταλαμβάνει είναι διαμορφωμένη στο σύνολό της και φιλοξενεί κτιριακές εγκαταστάσεις ξενοδοχειακού συγκροτήματος και τις σύνοδες υποδομές και βοηθητικούς χώρους στον περιβάλλοντα χώρο αυτών, όπως πισίνες, χώρους στάθμευσης, γήπεδα άθλησης, κήπους και παρτέρια με καλλωπιστικά φυτά. Η γειτονική της περιοχή έχει σε γενικές γραμμές μη δασικό χαρακτήρα, περιλαμβάνει γεωργικά καλλιεργούμενες εκτάσεις και αξιοποιείται τουριστικά και οικιστικά, ενώ βόρεια συνορεύει με έκταση που χαρακτηρίσθηκε γεωργική και δυτικά με εκτάσεις μη δασικού χαρακτήρα, δηλαδή ελαιώνες αγρούς, οικίες και ξενοδοχεία.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δασών Χανίων έκρινε ως μη δασικού χαρακτήρα έκταση 17.680,46 τ.μ. στη θέση ΒΙΓΛΙΑ Κισάμου Χανίων, κατόπιν αίτησης της εταιρείας GRECIAN SUN AND SEA DEVELOPMENTS S.A. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε το έτος 1945, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία. Τέλος, η ευρύτερη περιοχή αποτελείται από γεωργικές-θερμοκηπιακές καλλιέργειες και τουριστικές εγκαταστάσεις.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα