Άδειες για γεωτρήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία

17 Apr 2019, 10:16 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για γεωτρήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Άδειες για γεωτρήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία της χώρας εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά, η Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου, χορήγησε άδεια ανόρυξης γεώτρησης χρήσης για αναψυχή, που αφορά σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις και ξενώνες, σε ακίνητο, συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ., στη θέση Φισκούρια,  Μύτικα Πρέβεζας.

Το έργο περιλαμβάνει ανόρυξη νέας γεώτρησης για άντληση υπόγειου ύδατος με ποιότητα που προσεγγίζει αυτή του θαλασσινού, για την πλήρωση κολυμβητικών δεξαμενών τουριστικής χρήσης, συνολικού όγκου 511 κυβικών μέτρων. Το σημείο υδροληψίας ανήκει στο Υδατικό Διαμέρισμα Ηπείρου, στη Λεκάνη Απορροής Ποταμού Αχέροντα.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου χορήγησε άδεια εκτέλεσης έργου και ειδικότερα διάνοιξη 6 υδρευτικών γεωτρήσεων στην εταιρεία ΜΑΡΜΑΡΙ Α.Ε., στη θέση Λαγκάδια του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης.

Το ανωτέρω έργο προορίζεται για την ύδρευση ξενοδοχείου, μόνο εφόσον σε επόμενο στάδιο εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού, ενώ η εν λόγω άδεια αφορά αυστηρά μόνο το έργο για το οποίο εκδόθηκε.  Τέλος, η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 3 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα