Μη δασικές 2 εκτάσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

14 Apr 2019, 12:58 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Μη δασικές 2 εκτάσεις σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι αρμόδιες δασικές αρχές κατόπιν αιτήσεων ξενοδοχειακών εταιρειών, έκριναν δύο εκτάσεις σε ξενοδοχεία των Χανίων και του Ηρακλείου Κρήτης, ότι δεν είναι δασικές.

Ειδικότερα, η  Διεύθυνση Δασών Χανίων, κατόπιν υποβληθείσας αίτησης της εταιρείας SPICA A.E Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις, χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση που αποτελείται από 4 τμήματα, 82.38 τ.μ., 3.324,50 τ.μ., 1.356, 77 τ.μ. και 1.14 τ.μ. αντίστοιχα, η οποία βρίσκεται στη θέση Λειβάδια Πλατανιά Χανίων. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι μεταξύ άλλων η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε το έτος 1945, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, όπως είναι οι αεροφωτογραφίες και το τοπογραφικό διάγραμμα τα οποία εμφανίζουν την έκταση ως γεωργική και αγρωστώδους βλάστησης.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, κατόπιν αίτησης της Τζαμπουράκης, Ανώνυμη Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Βιοτεχνική εταιρεία, έκρινε ως μη δασική έκταση 2.440,62 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Μελίνας Μερκούρη στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι μεταξύ άλλων η μορφή της έκτασης, η περιβάλλουσα περιοχή η οποία αποτελείται από τουριστικά καταλύματα, αγρούς και γεωργικές καλλιέργειες και έχει μη δασικό χαρακτήρα. Εξάλλου, σε πολύ κοντινή απόσταση ανατολικά, χαρακτηρίσθηκε εδαφική επιφάνεια 5.059 στρεμμάτων ως μη δασική, με αυτεπάγγελτη πράξη χαρακτηρισμού από την ίδια ως άνω Διεύθυνση Δασών, όπως και έκταση η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στα βόρεια της ανωτέρω χαρακτηρισθείσας μη δασικής έκτασης.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα