Μια καλή είδηση για τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία: Τι καθορίζει την επιλογή ξενοδοχείου

10 Apr 2019, 12:46 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

TornosNews.gr

Μια καλή είδηση για τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία: Τι καθορίζει την επιλογή ξενοδοχείου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η τιμή αποτελεί, μακράν, τον πιο καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή ξενοδοχείου, με τις προσφορές και τις εκπτώσεις να προσελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Η τιμή είναι πιο σημαντική από τις κριτικές και τις βαθμολογίες των επισκεπτών, καθώς και από την αξία του brand.

Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύεται σε έρευνα της Expedia σε 900 ταξιδιώτες. 

Η διαπίστωση αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση για τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία, καθώς οι πελάτες ασχολούνται λιγότερο με τη φήμη του ξενοδοχείου και περισσότερο με την εξεύρεση ενός ξενοδοχείου εντός των ορίων τιμών, που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

Οι αξιολογήσεις των επισκεπτών επηρεάζουν σε δεύτερο βαθμό την επιλογή ξενοδοχείου. Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% τοποθετεί την βαθμολογία του επισκέπτη πάνω από το εμπορικό σήμα του ξενοδοχείου. Μάλιστα, οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν λίγο υψηλότερα για ξενοδοχεία με θετικές κριτικές πελατών. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι θα πλήρωναν 24% περισσότερο για ένα ξενοδοχείο που βαθμολογείται 3,9 σε σχέση με αυτό που έχει βαθμολογία 2,4 και 35% θα έδιναν περισσότερα για ένα ξενοδοχείο με βαθμολογία 4,4 από ένα με βαθμολογία 3,9.

"Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία σήμερα μπορούν να ανταγωνιστούν σε παγκόσμια κλίμακα τα ξενοδοχεία με γνωστό σήμα, χάρη στα κανάλια διανομής και την τεχνολογία, επενδύοντας στην ποιότητα", τόνισε ο Abhijit Pal, επικεφαλής της έρευνας της Expedia Group. 

Τα ξενοδοχεία με γνωστή φίρμα, πάντως, έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην εικόνα των δωματίων και στις αξιολογήσεις.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα