Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη
01 Apr 2025, 12:03 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
TornosNews.gr
Το Sympossio Greek Gourmet Touring, το κορυφαίο γαστρονομικό project -πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar- ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του, μεταφέροντας τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από την έναρξή του, το Sympossio έχει καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός, ο οποίος με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ της Aldemar, ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού στο εξωτερικό.
Φέτος, διανύοντας τη 15η χρονιά, το Sympossio έχει θέμα το Greek Comfort Food. Η φετινή θεματική εστιάζει στην κουζίνα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, σε συνταγές που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες, τότε που μαμάδες και γιαγιάδες με λίγα και απλά υλικά δημιουργούσαν πιάτα που έμοιαζαν μαγικά, και ήταν γιατί περιείχαν αγάπη και φροντίδα. Αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις γευστικές εμπειρίες μεταφέρει στους συμμετέχοντες του το Sympossio.
Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές, επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι και food influencers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα και να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Βασικός πυλώνας σε αυτήν την αποστολή είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες και χορηγοί μας, οι οποίοι με προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας γίνονται οι ιδανικοί ambassadors της ελληνικής γαστρονομίας και κατ‘ επέκταση φιλοξενίας.
Tο tour του Sympossio είναι σε εξέλιξη και έχει ήδη διαδώσει τις ελληνικές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα στην Αγγλία, στη Σλοβακία, στο Μιλάνο, το Κόμο και τη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ πρόκειται να επισκεφτεί ακόμα την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σκωτία.
διαβάστε ακόμα
-
«Pâte à Brioche με άρωμα Κρήτης» | Στις 2 Μαΐου ο μεγάλος τελικός 01/05 | 07:52
-
Στην Τανζανία το Περιφερειακό Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού για την Αφρική 24/04 | 06:05
-
“Εβδομάδα Κρητικής Γαστρονομίας” στη Βιέννη 14/03 | 10:34
-
Οινικές διαδρομές στην Πελοπόννησο: Τρεις οικογένειες, τρεις ιστορίες πάθους 14/02 | 08:30
-
Κλείνει το ιστορικό ελληνικό εστιατόριο Filos στην Κολωνία 24/01 | 14:16
-
Τα αστέρια- εστιατόρια της Αθήνας, που επελέγησαν στον Οδηγό MICHELIN 2024 18/12 | 19:19
-
Γαστρονομία | Οι 15 κορυφαίες διατροφικές τάσεις το 2025 11/12 | 10:59
-
Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις... 21/11 | 12:11
-
Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα 11/11 | 07:52
-
Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα 04/11 | 20:00
δημοφιλέστερα
- 1 Hilton | Η ποιοτική φιλοξενία ξεκινά (και τελειώνει) με ένα χαμόγελο 13.05.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 10% περισσότερα ταξίδια από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι | Allianz Partners 14.05.2025 | ΑΓΟΡΕΣ
- 3 Δημήτρης Πτωχός | Πελοπόννησος ένας προορισμός για όλους 13.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Δήμος Ρόδου: Βραβεία σε Ινδό φιλάνθρωπο και ζευγάρι Ολλανδών τουριστών- φίλων του νησιού 13.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Καλαμαριά | «Όχι» στον αποκλεισμό της από τον σχεδιασμό ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου 13.05.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο ΕΒΕΑ | Σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο και τη μεταποίηση 13.05.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 Celestyal: Διπλασιασμός των προσεγγίσεων στη Ντόχα και ενίσχυση της συνεργασίας με το Κατάρ 13.05.2025 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 8 Η TUI χρησιμοποιεί πτήσεις τρίτων για να ενισχύσει την επιμήκυνση της σεζόν 13.05.2025 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 9 Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για υποδομές στάθμευσης τροχόσπιτων ζητεί η Έλενα Κουντουρά 13.05.2025 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- 10 ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Σουηδία ως προορισμού για silver τουρισμό 13.05.2025 | ΕΟΤ