Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα Χίου
30 Jul 2022, 11:28 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Στις 7 και στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Λαγκάδα της Χίου το 4ο Φεστιβάλ Γεύσεων, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη του χωριού ως ένα τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό του νησιού.
Με καλεσμένους καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας όπως ήταν οι κ.κ. Εκμετσίογλου το 2018, Κόβας το 2019, Αθανασιάδης και Κωνσταντουλάκης το 2021, αλλά και με ζήλο από τους κατοίκους της Λαγκάδας, τα Φεστιβάλ Γεύσεων τυγχάνουν κάθε χρόνο θερμής υποδοχής από πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, προβάλλοντας το φυσικό κάλλος της Λαγκάδας αλλά και ολόκληρης της Χίου και δίνοντας ώθηση στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και στους παραγωγούς της.
Φέτος, προσκεκλημένοι είναι ο Χιώτης σεφ Κώστας Ζούρας και ο Στυλιανός Δίγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και επαγγελματίας στο χώρο της γαστρονομίας εδώ και 32 χρόνια.
Αναλυτικά, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία θα υπάρχουν σε πάγκους από Χιώτες παραγωγούς αλλά και τα χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τις κυρίες του Ομίλου Λαγκάδας, όπως χερίσια μακαρόνια, τραχανάς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ και άλλα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφέρονται κεράσματα και θα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια για τη διήμερη δράση. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για παλαιότερα φεστιβάλ, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού.
Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σπιτικών παραδοσιακών φαγητών και τοπικών παραδοσιακών γλυκών από τις κυρίες του χωριού αλλά και από όποιον επισκέπτη επιθυμεί να διαγωνιστεί, τα οποία θα αξιολογηθούν από επιτροπή ορισμένη από το κοινό. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή μουσική, κεράσματα και απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.
διαβάστε ακόμα
-
Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
-
Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
-
Βεβαιώσεις για 5 επισκέψιμα Οινοποιεία 30/10 | 07:45
-
Σουηδία: Φυτικές εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν το κρέας 28/10 | 14:20
-
Tripadvisor: Δύο Αθηναϊκά εστιατόρια στα top χορτοφαγικά & κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο - Τα 10 καλύτερα με εκλεκτή κουζίνα στην Ελλάδα 25/10 | 13:09
-
Tripadvisor: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα ρομαντικά στον κόσμο για το 2023 - Ποια είναι τα 10 καλύτερα στην Ελλάδα 25/10 | 12:42
-
World Culinary Awards 2023: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στις καλύτερες εμπειρίες γαστρονομίας στον κόσμο 17/10 | 11:55
-
3 νέα εστιατόρια με ένα Αστέρι MICHELIN στον Οδηγό της Αθήνας για το 2023 17/10 | 15:13
-
Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα στην Έκθεση Alicante Gastronómica 16/10 | 07:49
-
«Γαστρονομική εμπειρία: Το μαγείρεμα βρώσιμων ξενικών ειδών» 06/10 | 14:31
δημοφιλέστερα
- 1 ITA Airways: Νέες συνδέσεις με Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2024 27.11.2023 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 2 "Αδύναμη" η ρύθμιση για τη βραχυχρόνια μίσθωση | "Φέρτε τα ένσημα" να δούμε την προσφορά της στην απασχόληση 27.11.2023 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 3 Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία 27.11.2023 | ΤΑΣΕΙΣ
- 4 ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως 27.11.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Μη έγκριση αιτήματος ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Νάξο 28.11.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Έγκριση μερικής διάσπασης της «AFEA Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρία», με σύσταση νέας ΑΕ 28.11.2023 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 7 Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο 28.11.2023 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 8 Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στους Δελφούς 28.11.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 9 Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους 27.11.2023 | ΕΟΤ
- 10 Συνομοσπονδία Καταλυμάτων "Διαμονή" | Το «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος» μας γυρνά πίσω δεκαετίες... 27.11.2023 | ΦΟΡΕΙΣ