Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα Χίου
30 Jul 2022, 11:28 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Στις 7 και στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Λαγκάδα της Χίου το 4ο Φεστιβάλ Γεύσεων, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη του χωριού ως ένα τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό του νησιού.
Με καλεσμένους καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας όπως ήταν οι κ.κ. Εκμετσίογλου το 2018, Κόβας το 2019, Αθανασιάδης και Κωνσταντουλάκης το 2021, αλλά και με ζήλο από τους κατοίκους της Λαγκάδας, τα Φεστιβάλ Γεύσεων τυγχάνουν κάθε χρόνο θερμής υποδοχής από πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, προβάλλοντας το φυσικό κάλλος της Λαγκάδας αλλά και ολόκληρης της Χίου και δίνοντας ώθηση στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και στους παραγωγούς της.
Φέτος, προσκεκλημένοι είναι ο Χιώτης σεφ Κώστας Ζούρας και ο Στυλιανός Δίγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και επαγγελματίας στο χώρο της γαστρονομίας εδώ και 32 χρόνια.
Αναλυτικά, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία θα υπάρχουν σε πάγκους από Χιώτες παραγωγούς αλλά και τα χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τις κυρίες του Ομίλου Λαγκάδας, όπως χερίσια μακαρόνια, τραχανάς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ και άλλα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφέρονται κεράσματα και θα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια για τη διήμερη δράση. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για παλαιότερα φεστιβάλ, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού.
Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σπιτικών παραδοσιακών φαγητών και τοπικών παραδοσιακών γλυκών από τις κυρίες του χωριού αλλά και από όποιον επισκέπτη επιθυμεί να διαγωνιστεί, τα οποία θα αξιολογηθούν από επιτροπή ορισμένη από το κοινό. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή μουσική, κεράσματα και απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.
διαβάστε ακόμα
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
- Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
- Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
- Βεβαιώσεις για 5 επισκέψιμα Οινοποιεία 30/10 | 07:45
- Σουηδία: Φυτικές εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν το κρέας 28/10 | 14:20
- Tripadvisor: Δύο Αθηναϊκά εστιατόρια στα top χορτοφαγικά & κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο - Τα 10 καλύτερα με εκλεκτή κουζίνα στην Ελλάδα 25/10 | 13:09
- Tripadvisor: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα ρομαντικά στον κόσμο για το 2023 - Ποια είναι τα 10 καλύτερα στην Ελλάδα 25/10 | 12:42
δημοφιλέστερα
- 1 EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024 24.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 2 Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές 24.04.2024 | TOUR OPERATORS
- 3 Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο 24.04.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 4 The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας 24.04.2024 | ΤΑΣΕΙΣ
- 6 Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος 24.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024 24.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 8 Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 9 Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024 24.04.2024 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
- 10 ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα 24.04.2024 | ΦΟΡΕΙΣ