Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα Χίου

30 Jul 2022, 11:28 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ Γεύσεων στη Λαγκάδα Χίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 7 και στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Λαγκάδα της Χίου το 4ο Φεστιβάλ Γεύσεων, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη του χωριού ως ένα τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό του νησιού.

Με καλεσμένους καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας όπως ήταν οι κ.κ. Εκμετσίογλου το 2018, Κόβας το 2019,  Αθανασιάδης και Κωνσταντουλάκης το 2021, αλλά και με ζήλο από τους κατοίκους της Λαγκάδας, τα Φεστιβάλ Γεύσεων τυγχάνουν κάθε χρόνο θερμής υποδοχής από πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, προβάλλοντας το φυσικό κάλλος της Λαγκάδας αλλά και ολόκληρης της Χίου και δίνοντας ώθηση στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και στους παραγωγούς της.  

Φέτος, προσκεκλημένοι είναι ο Χιώτης σεφ Κώστας Ζούρας και ο Στυλιανός Δίγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και επαγγελματίας στο χώρο της γαστρονομίας εδώ και 32 χρόνια.

Αναλυτικά, την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία θα υπάρχουν σε πάγκους από Χιώτες παραγωγούς αλλά και τα χειροποίητα προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τις κυρίες του Ομίλου Λαγκάδας, όπως χερίσια μακαρόνια, τραχανάς, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ και άλλα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφέρονται κεράσματα και θα μοιράζονται ενημερωτικά φυλλάδια για τη διήμερη δράση. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για παλαιότερα φεστιβάλ, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός σπιτικών παραδοσιακών φαγητών και τοπικών παραδοσιακών γλυκών από τις κυρίες του χωριού αλλά και από όποιον επισκέπτη επιθυμεί να διαγωνιστεί, τα οποία θα αξιολογηθούν από επιτροπή ορισμένη από το κοινό. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή μουσική, κεράσματα και απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα