Η πρώτη εκδήλωση μετά την καραντίνα για την ελληνική κουζίνα στο Ισραήλ

09 Jun 2020, 09:47 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η πρώτη εκδήλωση μετά την καραντίνα για την ελληνική κουζίνα στο Ισραήλ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ η πρώτη εκδήλωση, μετά την καραντίνα, προβολής ελληνικών προϊόντων και κουζίνας με τίτλο: «A night in the Greek Cuisine».

H εκδήλωση κατέστη εφικτή με τη συνεργασία του παραρτήματος Τελ Αβίβ της Chaîne des Rôtisseurs, της παλαιότερης κοινότητας γαστρονόμων στον κόσμο, η οποία ίδρυσε το παράρτημα στο Ισραήλ το 1956. Πρόκειται για την πιο εκλεκτική γαστρονομική λέσχη μελών στο Ισραήλ, η οποία επιτρέπει την είσοδο μόνο με πρόσκληση ή σύσταση ενός από τα υπάρχοντα μέλη.

Στην εκδήλωση προσήλθαν 102 συνολικά άτομα, οι οποίοι κατέβαλαν αντίτιμο περίπου 97 ευρώ  έκαστος ποσό που κινείται σε υψηλά όρια αναφορικά με τα δεδομένα αντίστοιχων εκδηλώσεων στο Ισραήλ. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επιθυμία των συμμετεχόντων για να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν μέλη και φίλοι της Chaîne des Rôtisseurs οι οποίοι κατά τη διάρκεια του έτους συμμετέχουν σταθερά στις υψηλού επιπέδου διοργανώσεις που πραγματοποιεί. Συμμετέχοντες ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων, επιχειρήσεων, ιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Ανάμεσα σε άλλους παρέστη ο κ. Zwie Willinger ιδιοκτήτης της Willi Foods εκ των μεγαλυτέρων αλυσίδων τροφίμων και ήδη εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων, ο κορυφαίος οινολόγος και δημοσιογράφος για σχετικά θέματα κ. Adam Montefiore και ο δημοσιογράφος για θέματα γαστρονομίας σε εφημερίδες και διαδίκτυο κ. Shahar Fernheimer.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Chaîne des Rôtisseurs κα. Tami Lancut Leibovitz αρχικώς καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση η οποία όπως ανέφερε ήταν η πρώτη μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Αναφερόμενη στο γεγονός της επικείμενης αεροπορικής επανασύνδεσης Ελλάδος-Ισραήλ, τόνισε την ανάγκη που έχουν οι ισραηλινοί να απολαύσουν για μια ακόμα χρονιά τις ομορφιές της χώρας μας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα