Η πρώτη εκδήλωση μετά την καραντίνα για την ελληνική κουζίνα στο Ισραήλ
09 Jun 2020, 09:47 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ η πρώτη εκδήλωση, μετά την καραντίνα, προβολής ελληνικών προϊόντων και κουζίνας με τίτλο: «A night in the Greek Cuisine».
H εκδήλωση κατέστη εφικτή με τη συνεργασία του παραρτήματος Τελ Αβίβ της Chaîne des Rôtisseurs, της παλαιότερης κοινότητας γαστρονόμων στον κόσμο, η οποία ίδρυσε το παράρτημα στο Ισραήλ το 1956. Πρόκειται για την πιο εκλεκτική γαστρονομική λέσχη μελών στο Ισραήλ, η οποία επιτρέπει την είσοδο μόνο με πρόσκληση ή σύσταση ενός από τα υπάρχοντα μέλη.
Στην εκδήλωση προσήλθαν 102 συνολικά άτομα, οι οποίοι κατέβαλαν αντίτιμο περίπου 97 ευρώ έκαστος ποσό που κινείται σε υψηλά όρια αναφορικά με τα δεδομένα αντίστοιχων εκδηλώσεων στο Ισραήλ. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την επιθυμία των συμμετεχόντων για να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν μέλη και φίλοι της Chaîne des Rôtisseurs οι οποίοι κατά τη διάρκεια του έτους συμμετέχουν σταθερά στις υψηλού επιπέδου διοργανώσεις που πραγματοποιεί. Συμμετέχοντες ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων, επιχειρήσεων, ιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Ανάμεσα σε άλλους παρέστη ο κ. Zwie Willinger ιδιοκτήτης της Willi Foods εκ των μεγαλυτέρων αλυσίδων τροφίμων και ήδη εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων, ο κορυφαίος οινολόγος και δημοσιογράφος για σχετικά θέματα κ. Adam Montefiore και ο δημοσιογράφος για θέματα γαστρονομίας σε εφημερίδες και διαδίκτυο κ. Shahar Fernheimer.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Chaîne des Rôtisseurs κα. Tami Lancut Leibovitz αρχικώς καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση η οποία όπως ανέφερε ήταν η πρώτη μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Αναφερόμενη στο γεγονός της επικείμενης αεροπορικής επανασύνδεσης Ελλάδος-Ισραήλ, τόνισε την ανάγκη που έχουν οι ισραηλινοί να απολαύσουν για μια ακόμα χρονιά τις ομορφιές της χώρας μας.
διαβάστε ακόμα
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
- Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
- Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
- Βεβαιώσεις για 5 επισκέψιμα Οινοποιεία 30/10 | 07:45
- Σουηδία: Φυτικές εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν το κρέας 28/10 | 14:20
- Tripadvisor: Δύο Αθηναϊκά εστιατόρια στα top χορτοφαγικά & κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο - Τα 10 καλύτερα με εκλεκτή κουζίνα στην Ελλάδα 25/10 | 13:09
- Tripadvisor: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα ρομαντικά στον κόσμο για το 2023 - Ποια είναι τα 10 καλύτερα στην Ελλάδα 25/10 | 12:42
δημοφιλέστερα
- 1 Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa 28.03.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια; 28.03.2024 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 3 Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 29.03.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 4 Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη 28.03.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις 28.03.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 6 Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα 29.03.2024 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 7 Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023 28.03.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι 28.03.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού 28.03.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 10 Τουριστική προβολή, μέσω του GRis FESTIVAL, στη Νέα Υόρκη 29.03.2024 | ΕΟΤ