Κορωνοϊός-Instagram: Ένας Έλληνας μαγειρεύει στην καρδιά του Λονδίνου

10 Apr 2020, 10:39 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Κορωνοϊός-Instagram: Ένας Έλληνας μαγειρεύει στην καρδιά του Λονδίνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μαθήματα ελληνικής μαγειρικής για τους Άγγλους που βρίσκονται σε καραντίνα παραδίδει μέσω του  Instagram ο Έλληνας συνιδρυτής του street food εστιατορίου The Athenian, το οποίο σερβίρει σουβλάκι στην καρδιά του Λονδίνου από το 2014.

Κάθε Σάββατο στις 7.00 μ.μ. ώρα Αγγλίας, Άγγλοι αλλά και λάτρεις της ελληνικής κουζίνας από όλο τον κόσμο,  μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη δημιουργία παραδοσιακών ελληνικών πιάτων από την άνεση του σπιτιού τους.

Οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες επικεντρώνονται στις φρέσκες, νόστιμες γεύσεις που υπάρχουν στο μενού του εστιατορίου, με μερικές επιπλέον εκπλήξεις. Τις προσεχείς εβδομάδες, οι συνταγές που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, φέτα ψητή, σπιτικό γύρο, τζατζίκι και το γλυκό μωσαϊκό .

Σημειώνεται ότι όπου είναι δυνατόν, το The Athenian προμηθεύεται τα προϊόντα του κυρίως από μικρούς παραγωγούς και αγρότες της Ελλάδας, επιθυμώντας να στηρίξει την γενέτειρά του. Τέλος, το εστιατόριο με σήμα την κουκουβάγια, εισάγει τους ξένους την ελληνική μυθολογία, παραθέτοντας στην ιστοσελίδα του την ιστορία της πόλης των Αθηνών και το πώς πήρε το όνομά της από τη θεά Αθηνά. 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα