Ελληνικές συμμετοχές στη διεθνή εκδήλωση γαστρονομίας στο Παρίσι
26 May 2019, 13:03 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Με συμμετοχές και από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η διεθνής εκδήλωση γαστρονομίας “Taste of Paris”.
Πρόκειται για την 5η διοργάνωση της εκδήλωσης από το 2015 η οποία φιλοξενήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Παρισιού, Grand Palais. Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες κορυφαίων chef σε ειδικές τιμές, να συμμετάσχει σε master classes, καθώς και να γνωρίσει επιλεγμένα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας απευθείας από τους παραγωγούς, πραγματοποιώντας γευστικές δοκιμές.
Η εκδήλωση εστίασε στην παρουσία σημαντικού αριθμού chef, μεταξύ των οποίων ορισμένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι με αστέρια Michelin, που παρουσίασαν μοναδικές συνταγές, καθώς και νεότεροι μάγειρες, οι οποίοι πειραματίστηκανμε τολμηρές δημιουργίες και καινοτόμες γεύσεις. Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι Guillaume Gomez, Pierre Hermé, Pierre Sang Boyer, Christophe Michalak, Kei Kobayashi, Alan Taudon κ.ά., οι οποίοι συμμετείχαν κατά την τρέχουσα διοργάνωση. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχαν περί τους 85 εκθέτες-παραγωγούς τροφίμων, καθώς και 20 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων το Plaza Athénée του Alain Ducasse, το Ritz, το Four Seasons, Ferrandi, Kei, Mavrommatis κ.ά.
Αξιοσημείωτη ήταν η ελληνική παρουσία στη φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef κ. Ανδρέα Μαυρομμάτη. Επιπλέον, η γνωστή chef κα Ντίνα Νικολάου και η κα Μικαέλα Λιαρούτσος πραγματοποίησαν μαγειρικές επιδείξεις στα πλαίσια των master classes που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία KALIOS εξέθετε τα προϊόντά της, προσφέροντας τη δυνατότητα γευστικών δοκιμών στο κοινό. Το εστιατόριο Mavrommatis παρουσίασε στο κοινό πρωτότυπες ελληνικές γεύσεις, ενώ το εστιατόριο Yaya συμμετείχε σε συλλογικό περίπτερο σύγχρονης και δημιουργικής κουζίνας.
Η επόμενη διοργάνωση του “Taste of Paris” θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2020.
διαβάστε ακόμα
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
- Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
- Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
- Βεβαιώσεις για 5 επισκέψιμα Οινοποιεία 30/10 | 07:45
- Σουηδία: Φυτικές εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν το κρέας 28/10 | 14:20
- Tripadvisor: Δύο Αθηναϊκά εστιατόρια στα top χορτοφαγικά & κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο - Τα 10 καλύτερα με εκλεκτή κουζίνα στην Ελλάδα 25/10 | 13:09
- Tripadvisor: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα ρομαντικά στον κόσμο για το 2023 - Ποια είναι τα 10 καλύτερα στην Ελλάδα 25/10 | 12:42
δημοφιλέστερα
- 1 ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική 24.04.2024 | ΦΟΡΕΙΣ
- 2 Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας 24.04.2024 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- 3 EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024 24.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 4 Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις 25.04.2024 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 5 Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης 25.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 6 Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη 25.04.2024 | ΕΟΤ
- 7 Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια 25.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας 24.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 10 Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο 25.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ