Ελληνικές συμμετοχές στη διεθνή εκδήλωση γαστρονομίας στο Παρίσι

26 May 2019, 13:03 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ελληνικές συμμετοχές στη διεθνή εκδήλωση γαστρονομίας στο Παρίσι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με συμμετοχές και από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η διεθνής εκδήλωση γαστρονομίας “Taste of Paris”.

Πρόκειται για την 5η διοργάνωση της εκδήλωσης από το 2015 η οποία φιλοξενήθηκε στον εμβληματικό χώρο του Παρισιού, Grand Palais. Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες κορυφαίων chef σε ειδικές τιμές, να συμμετάσχει σε master classes, καθώς και να γνωρίσει επιλεγμένα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας απευθείας από τους παραγωγούς, πραγματοποιώντας γευστικές δοκιμές.

Η εκδήλωση εστίασε στην παρουσία σημαντικού αριθμού chef, μεταξύ των οποίων ορισμένοι διεθνώς αναγνωρισμένοι και βραβευμένοι με αστέρια Michelin, που παρουσίασαν μοναδικές συνταγές, καθώς και νεότεροι μάγειρες, οι οποίοι πειραματίστηκανμε τολμηρές δημιουργίες και καινοτόμες γεύσεις. Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται οι Guillaume Gomez, Pierre Hermé, Pierre Sang Boyer, Christophe Michalak, Kei Kobayashi, Alan Taudon κ.ά., οι οποίοι συμμετείχαν κατά την τρέχουσα διοργάνωση. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχαν περί τους 85 εκθέτες-παραγωγούς τροφίμων, καθώς και 20 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων το Plaza Athénée του Alain Ducasse, το Ritz, το Four Seasons, Ferrandi, Kei, Mavrommatis κ.ά.

Αξιοσημείωτη ήταν η ελληνική παρουσία στη φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef κ. Ανδρέα Μαυρομμάτη. Επιπλέον, η γνωστή chef κα Ντίνα Νικολάου και η κα Μικαέλα Λιαρούτσος πραγματοποίησαν μαγειρικές επιδείξεις στα πλαίσια των master classes που διοργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία KALIOS εξέθετε τα προϊόντά της, προσφέροντας τη δυνατότητα γευστικών δοκιμών στο κοινό. Το εστιατόριο Mavrommatis παρουσίασε στο κοινό πρωτότυπες ελληνικές γεύσεις, ενώ το εστιατόριο Yaya συμμετείχε σε συλλογικό περίπτερο σύγχρονης και δημιουργικής κουζίνας.

Η επόμενη διοργάνωση του “Taste of Paris” θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2020.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα