Γαστρονομικά βίντεο για τη Ρόδο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
15 Feb 2019, 09:50 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Γαστρονομικά βίντεο για τη Ρόδο αποφάσισε να δημιουργήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων της για την προβολή της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού.
Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν 3 διαφορετικά βίντεο 10 λεπτών, 3 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, με σκοπό την προβολή τους σε εκθέσεις, γαστρονομικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικά και ψηφιακά μέσα και στα social media.
Κεντρικό θέμα του δεκάλεπτου βίντεο- ντοκιμαντέρ, θα αποτελεί η διατροφή στη Ρόδο, έχοντας ως πυρήνα την τοπική γαστρονομία που αποτελεί άυλη πολιτιστική κληρονομιά στο νησί της Ρόδου. Με πολλά και εναλλακτικά γυρίσματα και με συνθέσεις εικόνων και τοπίων, ταυτόχρονα θα παρουσιάζονται τοπικά εδέσματα, ταξιδεύοντας τον θεατή οπτικά και γευστικά.
Οι προτάσεις δεν θα περιορίζονται μόνο στη νέα και στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου αλλά και σε περιοχές του νησιού με εκλεκτά πιάτα, όπως φρέσκο ψάρι και φρούτα της θάλασσας που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους ξένους επισκέπτες. Οι προτάσεις πιάτων από διακεκριμένους σεφ, θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην όλη παραγωγή.
Παράλληλα, το βίντεο των τριών λεπτών θα περιλαμβάνει γρήγορες εναλλαγές εικόνων από το τοπίο και τις τοπικές γεύσεις του νησιού. Σκοπός είναι ο θεατής να μπορεί να συνδυάζει τις επισκέψεις του σε περιοχές του νησιού και ταυτόχρονα να ενημερώνεται για το γαστρονομικό ενδιαφέρον, με ζωντανές παρουσιάσεις από την τοπική κουζίνα και την εξέλιξη της σημερινής παρουσίασης των πιάτων.
Όσον αφορά στο σποτ των 30 δευτερολέπτων, αυτό θα περιλαμβάνει 10 δέκα σκηνές, με πλάνα του νησιού του ήλιου και πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι σε διακοπές. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με ένα στρωμένο τραπέζι από τοπικές γεύσεις και παγωμένο λευκό κρασί.
Τοποθεσίες των γυρισμάτων και των τριών βίντεο, είναι μεταξύ άλλων η Μεσαιωνική και η νέα πόλη, το λιμάνι, η περιοχή Έλλη, η διαδρομή από Ρόδο προς Λίνδο, η Λίνδος, οι Πεύκοι, ο Έμπωνας και ο Μονόλιθος. Η συνολική δαπάνη της ανωτέρω δράσης, ανέρχεται στο ποσόν των 10.912 ευρώ.
διαβάστε ακόμα
- Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό 14/03 | 15:00
- Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία 14/02 | 18:52
- Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου 09/02 | 12:15
- Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα; 17/01 | 10:33
- Παγκόσμια Ημέρα Μπακλαβά η 17η Νοεμβρίου 17/11 | 12:23
- Στον Πειραιά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας 30/10 | 13:44
- Βεβαιώσεις για 5 επισκέψιμα Οινοποιεία 30/10 | 07:45
- Σουηδία: Φυτικές εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν το κρέας 28/10 | 14:20
- Tripadvisor: Δύο Αθηναϊκά εστιατόρια στα top χορτοφαγικά & κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο - Τα 10 καλύτερα με εκλεκτή κουζίνα στην Ελλάδα 25/10 | 13:09
- Tripadvisor: Δύο Ελληνικά εστιατόρια στα καλύτερα ρομαντικά στον κόσμο για το 2023 - Ποια είναι τα 10 καλύτερα στην Ελλάδα 25/10 | 12:42
δημοφιλέστερα
- 1 Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 2 ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 3 Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024 19.04.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
- 4 Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ 19.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 5 ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων 19.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 6 «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες 19.04.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 7 X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό 19.04.2024 | ΣΕΤΕ
- 8 Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες 19.04.2024 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος 19.04.2024 | ΠΟΞ
- 10 Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ