O Γιώργος Πίττας παρουσιάζει 12 αγαπημένες του πίτες!

10 Apr 2018, 13:02 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Πίττας

O Γιώργος Πίττας παρουσιάζει 12 αγαπημένες του πίτες!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι πίτες αποτελούν ένα από τα πιo χαρακτηριστικά εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής κι αν είχαν νου και γνώση οι Έλληνες θα τις είχαν προωθήσει παγκόσμια όπως οι Ιταλοί τις δικές τους πίτσες!

Χρειάζονται απλά αλεύρι, νερό, αλάτι, κάποιο υλικό του τόπου για τη γέμιση κι ένα ταψί, για να φτιαχτεί σχετικά γρήγορα στο φούρνο ή τη φωτιά ένα νοστιμότατο έδεσμα που μπορεί να χορτάσει πολλά στόματα. Η γέμιση της πίτας διαφέρει από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με τα τοπικά προϊόντα και τις διατροφικές συνήθειες του κάθε τόπου, με πιο συνηθισμένες τις τυρόπιτες, τις κρεατόπιτες, τις σπανακόπιτες, τις χορτόπιτες (με κάθε λογής άγρια χόρτα), τις λαχανόπιτες (με διάφορα λαχανικά συνδυασμένα πολλές φορές με τυριά ή και τραχανά) και πιο πολύπλοκες με γέμιση από κρέατα, αλλαντικά, ρύζι, τραχανά και διάφορα ζαρζαβατικά.

Η πλέον διαδεδομένη πίτα στην Ελλάδα είναι η τυρόπιτα – η ποικιλία των εκδοχών της είναι ανεξάντλητη – και φτιάχνεται κυρίως με φέτα ή άλλα λευκά τυριά, όπως ξινομυζήθρα, ανθότυρο, τουλουμοτύρι, μανούρι, αλλά και με πιο σκληρά τυριά, όπως κασέρι, κεφαλοτύρι και γραβιέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο greekgastronomyguide.gr

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα