O ελληνικός γύρος κατακτά την Μόσχα
22 Mar 2018, 05:37 | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σοφία Κοντογιάννη
Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστό πως ενθουσιάζει πολλούς τουρίστες κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Η χωριάτικη σαλάτα με τη φέτα, το τζατζίκι, και το γνωστό παγκοσμίως... "souvlaki" είναι μερικά από τα φαγητά που μένουν αξέχαστα. Αυτή την απλή και σίγουρη ιδέα αξιοποίησαν στη Μόσχα τα αδέλφια Αλέκος και Γόρδιος Ηλιόπουλος. Πρόκειται για ένα άψογο στην εκτέλεσή του εγχείρημα που φέρει την επωνυμία “Gokos”, όνομα που προέκυψε από τις συλλαβές των ονομάτων των εμπνευστών, όπου η σπεσιαλιτέ του είναι ο γύρος. Εκτός από την προσφορά σε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, οι δημιουργοί των εστιατορίων προσδοκούν ότι οι προσεγμένοι χώροι θα αποτελέσουν και μικρές εστίες ελληνικού πολιτισμού.
Ο εξαιρετικός εσωτερικός μινιμαλιστικός διάκοσμος, αμέσως παραπέμπει στον ελληνικό κόσμο, ο οποίος, σε συνδυασμό με την ελληνική μουσική υπόκρουση και τις ειδήσεις από την Ελλάδα αλλά και το επιτυχημένο παράθυρο με τα ελληνικά γράμματα, μεταφέρουν τον επισκέπτη από την είσοδο ακόμη του μαγαζιού στα χρώματα, τον αέρα και τις γεύσεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα δύο αδέρφια, στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός «γυράδικου» με το πιο νόστιμο σουβλάκι στη Μόσχα, σε συνδυασμό με μία ατμόσφαιρα, που να παραπέμπει στην Ελλάδα, όχι, όμως, αποκλειστικά στην αρχαιότητα.
Λόγω της λειτουργίας νέων εστιών και καταστημάτων, οι Αλέκος και Γόρδιος Ηλιόπουλος αναζητούν νέο προσωπικό για τις ανάγκες της μαγειρικής και της λοιπής υποδομής τους, όπως μάγειρα, σεφ και προσωπικό για το ταμείο.
Νέα σημεία εστιατορίων και εστιών πολιτισμού “Gokos”:
Noviy Arbat str. 11 κτίριο.1, Σταθμός Μετρό Arbatskaya
Αγορά Usachevskiy, Usacheva str. 26, Σταθμός Μετρό Sportivnaya
Αγορά Moskvoretskiy market, Λεωφόρος Simferopolskiy 11/11, Σταθμός Μετρό Nakhimovskiy prospekt
διαβάστε ακόμα
-
Γαστρονομία | Προβολή στους τουρίστες της Αθήνας παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από τα 1.500 αρτοποιία 27/12 | 16:38
-
Τα γκουρμέ εστιατόρια σφίγγουν το ζωνάρι 13/12 | 12:41
-
Γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων τα Χριστούγεννα | Τα μελομακάρονα τρεις φορές πιο δημοφιλή από τους κουραμπιέδες! 28/11 | 15:42
-
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών για αμιγώς χορτοφαγικά γεύματα 19/10 | 09:28
-
Γαστρονομική περιήγηση στην Αθήνα με τα Athens Walking Tours στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση (VIDEO) 10/06 | 15:17
-
Η πανδημία αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες -Τα 10 πιο δημοφιλή superfoods, που θα κυριαρχήσουν το 2021 24/01 | 09:17
-
Tripadvisor: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2020 30/07 | 12:39
-
Γαστρονομικός Τουρισμός: η νέα τάση – Λευτέρης Λαζάρου: τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα (video) 07/02 | 09:10
-
Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 100 πόλεις στον κόσμο με το καλύτερο φαγητό 23/11 | 08:48
-
Η τέχνη του κονιάκ - έτσι φτιάχνονται τα καλύτερα μείγματα 22/04 | 07:51
δημοφιλέστερα
- 1 Apollo: Εάν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, η Ελλάδα θα βγει sold out πριν το καλοκαίρι! 31.01.2023 | TOUR OPERATORS
- 2 Ζητούνται προτάσεις για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας 30.01.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 3 Τουρισμός | Γερμανοί συνταξιούχοι κατακλύζουν τα ξενοδοχεία της Αττάλειας το χειμώνα 31.01.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 4 Η ΙΤΒ «στερεύει» από mega-εκθέτες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά – Γιατί αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν 30.01.2023 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
- 5 Άδειες για ανακαίνιση δωματίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας και για ανέγερση κτισμάτων στο Club Med στο Γρεγολίμανο 31.01.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 6 Costa Navarino | Έναρξη σεζόν στις 19 Φεβρουαρίου- ανοίγει το καλοκαίρι το Mandarin Oriental 30.01.2023 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 7 FedHATTA: Στον «αέρα» δεκάδες εργαζόμενοι Ελληνικών τουριστικών γραφείων που «δουλεύουν» με Ρωσία & Ουκρανία 31.01.2023 | ΠΡΟΣΩΠΑ
- 8 “VILLA Π” Μια κατοικία στην καρδιά του Ελληνικού, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners 31.01.2023 | ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
- 9 Άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε Μύκονο και Σάμο 31.01.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 10 Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία 31.01.2023 | ΑΓΟΡΕΣ