Αντλίες Θερμότητας της LG Electronics

18 Nov 2020, 12:15 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Αντλίες Θερμότητας της LG Electronics

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
LG

Με βάση την πολυετή τεχνογνωσία και τις εξελιγμένες τεχνολογίες της, η LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των ολοκληρωμένων οικιακών και επαγγελματικών λύσεων, προσφέρει τις πιο τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες, που στοχεύουν τόσο στην πλήρη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών που έχουν οι επαγγελματίες αλλά και οι τελικοί καταναλωτές.

Πρωτοστατώντας σε μια αγορά που γνωρίζει ταχύτατη ανάπτυξη στην Ελλάδα, το τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics (LG) διαθέτει μια πλήρη γκάμα αντλιών θερμότητας αέρος/νερού για να καλύψει την ψύξη/θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Κατηγορίες Αντλιών Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας της LG Electronics χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την δομή τους.

Α. Αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου ( Split ) που αποτελούνται από 2 ξεχωριστά τμήματα – τα ένα τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο, περιλαμβάνει τα εξαρτήματα του ψυκτικού κύκλου ( συμπιεστή / εναλλάκτη θερμότητας ) και αναλαμβάνει να απορροφήσει θερμότητα από το περιβάλλον και  ενώνεται με το δεύτερο τμήμα που τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο και περιλαμβάνει τα απαραίτητα εξαρτήματα για την παραγωγή ζεστού νερού ( κυκλοφορητή , εναλλάκτη αερίου – νερού ) και την τροφοδοσία των θερμαντικών σωμάτων ( καλοριφέρ / ενδοδαπέδια κτλ ) 

Β. Αντλίες θερμότητας Monobloc, με όλα τα εξαρτήματα του ψυκτικού κύκλου και της παραγωγής νερού να είναι τοποθετημένα σε ένα ενιαίο σασί που τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο.

Οι αντλίες θερμότητας LG Therma V χρησιμοποιούν το νέο οικολογικό ψυκτικό μέσο R32 – μια περιβαλλοντικά βιώσιμη εναλλακτική λύση για το ψυκτικό R410A- που συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα αέρια θερμοκηπίου. Το R32 έχει GWP 675, το οποίο είναι 70% χαμηλότερο από του R410A, και απαιτεί 20% λιγότερη φόρτιση με ψυκτικό μέσο για να επιτευχθεί η ίδια απόδοση. 

Ο νέος συμπιεστής που αναπτύχθηκε από την LG και οι έξυπνες λειτουργίες καθιστούν τις Therma V R32 ακόμη πιο ξεχωριστές. Σχεδιασμένος με γνώμονα ότι ο συμπιεστής καταναλώνει το 90% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας του συστήματος, ο συμπιεστής R1 είναι ο πρώτος υβριδικός συμπιεστής σε ειδικό άξονα και συνδυάζει στοιχεία τόσο συμπιεστών τύπου scroll όσο και τύπου rotary για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας. 

Άλλο ένα πλεονέκτημα του εντυπωσιακού συμπιεστή είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό εύρος από 10 έως 135 Hz. Σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία, ο νέος συμπιεστής κάνει τις Therma V R32 πιο ήσυχες και ανθεκτικές, ενώ βελτιώνει την απόδοση θέρμανσης, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη λειτουργία σε χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος έως των -25 βαθμών Κελσίου.

Oι Therma V R32 μπορούν να παρέχουν νερό στη λειτουργία θέρμανσης έως 65 °C ( με σταθερή απόδοση ακόμα και σε -7 °C θερμοκρασία περιβάλλοντος ) και έως 5 °C  στη λειτουργία ψύξης .

Ολες οι μονάδες συνοδεύονται από το νέο Standard III τηλεχειριστήριο με έγχρωμη LCD οθόνη που είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση ενώ παρέχει δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή LG ThinQ, μεσω της οποίας μπορείτε να έχετε έλεγχο της μονάδας από το κινητό σας. 

Διατίθονται οι παρακάτω τύποι

1. LG Therma V R32 Split

Σχεδιασμένη ειδικά για τις νέες ή ανακαινισμένες κατοικίες, η εξαιρετικά αποδοτική Therma V R32 Split είναι μια ευέλικτη λύση που μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική θέρμανση / ψύξη χώρου και παραγωγή ζεστού νερού. 

Τα χαρακτηριστικά του R32 επιτρέπουν στην αντλία θερμότητας να επιτύχει εποχιακό συντελεστή απόδοσης στη θέρμανση (SCOP) 4,65 ενώ η ενεργειακή του κλάση είναι A+++. 

Η εσωτερική μονάδα τοποθετείται σε χώρο που διευκολύνει την εγκατάσταση και τη σύνδεση των βοηθητικών εξαρτημάτων ενώ η ενσωματωμένη ηλεκτρική αντίσταση μπορεί να λειτουργήσει εφεδρικά προσφέροντας άνεση ακόμα και σε περίπτωση βλάβης.

2. LG Therma V R32 Split Integrated Water Tank (IWT)

Η νέα μονάδα Therma V Integrated Water Tank (IWT), είναι μια ολοκληρωμένη και φιλική προς το περιβάλλον λύση για θέρμανση, ψύξη και παροχή ζεστού νερού με κομψό σχεδιασμό. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν, όπου η εσωτερική μονάδα έχει ενσωματωμένη μια δεξαμενή παραγωγής και αποθήκευσης ζεστού νερού καθώς και υδραυλικά εξαρτήματα, όπως σωλήνες και κυκλοφορητές.Με καθαρό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό που ταιριάζει με τις υπόλοιπες οικιακές συσκευές του σπιτιού, το Therma V IWT αποτελεί μια ιδανική λύση που ταυτόχρονα εξοικονομεί χώρο για τις κατοικίες. 

Η. Σύμφωνα με την οδηγία για την Ενεργειακή Σήμανση προϊόντων που καταναλώνουν ενέργεια – (ErP) η αντλία θερμότητας LG THERMA V IWT κατατάσσεται ως A+++ ενεργειακής κλάσης για θέρμανση χώρου και ως A+ για θέρμανση νερού. 

Το LG Therma V IWT δεν απαιτεί πρόσθετη εγκατάσταση δεξαμενής νερού, αφού η κύρια εσωτερική μονάδα περιέχει ήδη μία που μπορεί να χωρέσει έως και 200 λίτρα. Με λιγότερο αποτύπωμα και απλές σωληνώσεις, καθιστά γρήγορη και εύκολη την εγκατάσταση, ενώ με τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες να συνδέονται μόνο με σωλήνες ψυκτικού, δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης παγωμένων σωλήνων σε περιόδους με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

3. LG THERMA V Hydrosplit   

Η νέα λύση της LG, η αντλία θερμότητας THERMA V Hydrosplit αποτελεί μία εξαιρετικά ασφαλή λύση που παρέχει ψύξη, θέρμανση και Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Είναι ασφαλής, εύκολη στην εγκατάσταση και εξοικονομεί επιπλέον χώρο διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική απόδοση των προϊόντων THERMA V της LG.

Αποτελείται από μια εσωτερική μονάδα και μια ξεχωριστή εξωτερική μονάδα ενώ ενσωματώνει πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας (PHEX). Η εσωτερική με την εξωτερική μονάδα συνδέονται μόνο με σωληνώσεις νερού, εξαλείφοντας τον κίνδυνο διαρροής ψυκτικού υγρού στο χώρο διαβίωσης καθιστώντας την, την ιδανική και ασφαλής επιλογή για το οικιακό περιβάλλον.  

Χωρίς την ανάγκη για ψυκτικές σωληνώσεις, η εγκατάσταση του THERMA V Hydrosplit γίνεται απλά και εύκολα ακόμη και για αρχάριους υδραυλικούς και εγκαταστάτες. Ταυτόχρονα, δεν απαιτεί επιπλέον χώρο ο οποίος θα ήταν απαραίτητος, σε περίπτωση που γινόταν χρήση ψυκτικού, για την αποτροπή της συσσώρευσης εύφλεκτων αερίων. 

Το τηλεχειριστήριο εμφανίζει τον ρυθμό ροής νερού σε πραγματικό χρόνο καθώς και πληροφορίες σχετικά με την πίεση του νερού που βοηθούν στην αποφυγή πιθανών δυσλειτουργιών και στην εύκολη συντήρηση. 

4. LG THERMA V R32 Monobloc

Για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμος εσωτερικός χώρος , μπορείτε να προμηθευτείτε την μονάδα Monobloc R32 , όπου όλα τα εξαρτήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα σασί που τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο. Με ισχυρή απόδοση χωρίς την ανάγκη εφεδρικών αντιστάσεων η Monobloc αποτελεί την ιδανική λύση για αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης.

Mέσα από το μεγάλο εύρος λύσεων για Therma V Αντλίες Θερμότητας οι επαγγελματίες εξασφαλίζουν μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και εξαιρετική απόδοση.

 

Facebook Twitter Linkedin
LG

δημοφιλέστερα