Έπιπλα Γραφείου και Ιδέες Διακόσμησης

04 Nov 2020, 11:04 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Έπιπλα Γραφείου και Ιδέες Διακόσμησης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το γραφείο είναι ένας χώρος στον οποίο οι εργαζόμενοι περνούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Είτε πρόκειται για τον προσωπικό σας  χώρο που έχετε διαμορφώσει στο σπίτι σας ή για τον εξωτερικό χώρο εργασίας σας, η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος είναι απαραίτητη. Όταν το μέρος στο οποίο εργαζόμαστε μας εμπνέει και μας φτιάχνει την διάθεση, μας βοηθάει να οργανωθούμε και να διατηρούμε τη συγκέντρωση μας είμαστε πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην διαμόρφωση του γραφείου μας κατά την ανακαίνιση του. Η μελέτη του χώρου, η καλή διαρρύθμιση και η δημιουργία αποθηκευτικών χώρων είναι ζωτικής σημασίας. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η επιλογή των επίπλων. Εάν πρόκειται για τον χώρο όπου περνάτε μεγάλο χρονικό διάστημα καθιστοί είναι αναγκαία η σωστή επιλογή της καρέκλας. Η καρέκλα γραφείου που θα διαλέξετε θα πρέπει να προσφέρει στήριξη στην πλάτη και τον αυχένα σας προκειμένου να μην σας δημιουργηθούν προβλήματα με μυϊκούς πόνους ή και πονοκεφάλους στο μέλλον. Η συγκεκριμένα καρέκλα πρέπει να είναι αναπαυτική ενώ το στυλ και το σχήμα της εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο.

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του γραφείου. Η επιφάνεια εργασίας σας θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη προκειμένου να χωρά όλα τα απαραίτητα για την δουλειά σας. Είναι δυνατό να διαθέτει ειδική βάση και θέση για τον υπολογιστή σας, ενσωματωμένα συρτάρια και ράφια αλλά και περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Στο εμπόριο είναι διαθέσιμα γραφεία από διάφορα υλικά ενώ το μέταλλο και το ξύλο είναι τα πιο δημοφιλή. Ένα μεταλλικό γραφείο θα ταιριάξει απόλυτα σε ένα μοντέρνο περιβάλλον ενώ ένα ξύλινο είναι αυτό που θα προσδώσει στο χώρο την κλασικότητα που επιθυμείτε.

Φυσικά, από το γραφείο σας δεν θα μπορούσε να λείπει μια βιβλιοθήκη. Πρόκειται για ένα απαραίτητο έπιπλο το οποίο θα σας προσφέρει τον επιθυμητό αποθηκευτικό χώρο για τα βιβλία, τους φακέλους, τα ντοσιέ και τα έγγραφά σας. Επιπλέον, μια βιβλιοθήκη θα γεμίσει τον χώρο σας και θα δώσει στο γραφείο σας την σοβαρότητα και την οργανωτική διάθεση που χρειάζεται.

Εάν το γραφείο σας είναι παράλληλα και ο χώρος που πραγματοποιείτε συναντήσεις με άλλους εργαζομένους ή πελάτες, ο χώρος σας θα χρειαστεί περισσότερα έπιπλα. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσατε να επιλέξετε αναπαυτικές πολυθρόνες και βοηθητικά τραπεζάκια προκειμένου να δημιουργήσετε ένα καθιστικό ή έναν χώρο αναμονής. Επιπλέον, εάν πρόκειται για το γραφείο μιας εταιρίας στον οποίο λαμβάνουν χώρα επαγγελματικά meetings, ένα μεγάλο μακρόστενο  τραπέζι ή μια ροτόντα  με πολλές καρέκλες είναι η κατάλληλη επιλογή.  Εάν επίσης είναι αναγκαίο να μοιραστείτε το γραφείο σας με άλλα άτομα τότε η μελέτη του διαθέσιμου χώρου και η επιλογή της επιφάνειας εργασίας πρέπει να γίνει με μεγαλύτερη  προσοχή ανάλογα τις ανάγκες σας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάστε πως το στυλ και η αισθητική του γραφείου πρέπει να ταιριάζει στο είδος του επαγγέλματος σας καθώς είναι και η πρώτη εντύπωση για κάθε πελάτη που σας επισκέπτεται. Οι αντίκες και τα κλασικά έπιπλα είναι μια αγαπημένη επιλογή που επανέρχεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια στον χώρο της διακόσμησης. Τα ‘’βαριά’’ έπιπλα προσδίδουν σοβαρότητα στον χώρο σας ενώ οι ανεξάντλητες επιλογές σε μοντέρνα γραφεία και καρέκλες δίνουν έναν πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Παράλληλα, η υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου είναι εξίσου σημαντική. Οι πίνακες ανακοινώσεων ή οι μαυροπίνακες στους οποίους μπορείτε να γράφετε ίσως σας φανούν χρήσιμοι ενώ οι κλασικοί πίνακες ζωγραφικής θα ολοκληρώσουν το περιβάλλον που θέλετε να δημιουργήσετε. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια επιλογή που θα δώσει ζωντάνια και φρεσκάδα στο χώρο σας. Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι επίσης ο φωτισμός αφού μιλάμε για τον χώρο εργασίας μας. Ο σωστός φωτισμός μπορεί φυσικά να επιτευχθεί με την τοποθέτηση του γραφείου κοντά σε μια φυσική πηγή φωτός αλλά και με την επιλογή φωτιστικών τα οποία θα επικεντρώνουν το φώς στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να κουράζουν τα μάτια μας.

Είναι επομένως αναγκαίο η διαδικασία της ανακαίνισης να γίνει προσεκτικά και η επιλογή των επίπλων να είναι ιδανική για να ταιριάζει στις προσωπικές ανάγκες κάθε εργαζομένου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα