Η Κύπρος μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τον επαγγελματικό καθαρισμό

27 Feb 2018, 07:19 | ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Κύπρος μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τον επαγγελματικό καθαρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Cyprus Association of Cleaning & Hygiene (CACH,) που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 για να προωθήσει τον επαγγελματικό καθαρισμό και να βελτιώσει την εικόνα του προς το κοινό μέσω της παροχής επαγγελματικών γνώσεων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα,  είναι επίσημο μέλος της European Federation of Cleaning Industries (EFCI)

Αποστολή του κυπριακού οργανισμού είναι να βοηθήσει εταιρείες, οργανώσεις και υπηρεσίες που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, να βελτιώνουν συνεχώς τα επίπεδα καθαρισμού και υγιεινής επιτυγχάνοντας ποιοτικά αποτελέσματα αλλά και να υποστηρίξει τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα του επαγγελματικού καθαρισμού.

Ενδεικτικό της σημασίας που δείχνει η ξενοδοχειακή αγορά για τον παραπάνω οργανισμό είναι το γεγονός ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων είναι μέλος του Cyprus Association of Cleaning & Hygiene.

Σε ό,τι αφορά την EFCI, η οποία ιδρύθηκε το 1988, είναι το ανώτατο όργανο των εθνικών επαγγελματικών οργανώσεων της βιομηχανίας καθαρισμού και ο προνομιούχος συνομιλητής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εν λόγω βιομηχανία. Αναγνωρισμένος ως κοινωνικός εταίρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η EFCI υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων προς το συνδικαλιστικό όργανο UNI-Europa.

Η Κύπρος είναι η 20η χώρα που εισήχθη μέσω της CACH ως μέλος του EFCI.

Στην EFCI έχουν εκπροσώπηση, ακόμη, 19 ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των δικών τους ενώσεων και συγκεκριμένα η Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Γραμματεία της EFCI εδρεύει στις Βρυξέλλες. Θεμελιώδεις αποστολές της είναι η διασφάλιση της συνεχούς παρακολούθησης των δραστηριοτήτων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και η συνεκτίμηση των συμφερόντων των εργολάβων καθαρισμού στο πλαίσιο της επεξεργασίας των ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών κειμένων, η προώθηση της ανάπτυξης του επαγγελματισμού, η εξασφάλιση καλύτερης αναγνώρισης του επαγγέλματος και η βελτίωση της εικόνας του προς το ενδιαφερόμενο κοινό.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα