Η Μαγιόρκα θα εντοπίζει τις παράνομες μισθώσεις μέσω του οικολογικού φόρου

20 Sep 2023, 15:26 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Μαγιόρκα θα εντοπίζει τις παράνομες μισθώσεις μέσω του οικολογικού φόρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο δήμος της Μαγιόρκα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών των Βαλεαρίδων ξεκινούν καμπάνια για τον εντοπισμό των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων στο νησί με τη διασταύρωση δεδομένων.

Ο δήμος θέτει σε υπηρεσία 20 επόπτες οι οποίοι στο εξής θα είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν ο ιδιοκτήτης μιας κατοικίας βραχυχρόνιας μίσθωσης που παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, καταβάλλει τον Φόρο Αειφόρου Τουρισμού (ΙTS) στην κυβέρνηση, γνωστό και ως οικολογικό φόρο.

Εάν εντοπιστεί ένα σχετικά δημοφιλές σπίτι στο διαδίκτυο για το οποίο δεν εντοπίζονται στοιχεία καταβολής του φόρου, θα διερευνάται για παρανομίες.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της κυβέρνησης, Antoni Costa, ανακοίνωσε ότι στη νέα τουριστική νομοθεσία η οποία βρίσκεται σε στάδιο διαμόρφωσης, θα υπάρχουν συγκεκριμένα πεδία για την καταπολέμηση των παράνομων μισθώσεων.

Σε δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Llorenç Galmés, στην Última Hora, ο ίδιος εξηγεί ότι πρόκειται για μια μορφή προσφοράς που δημιουργεί εντελώς αθέμιτο ανταγωνισμό με ανθρώπους και εταιρίες οι οποίες έχουν αδειοδοτημένα καταλύματα και, επομένως, θα υπάρξει αγώνας εναντίον της.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα