Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα στη φιλοξενία: Πιο ακριβά τα Airbnb από τα ξενοδοχεία! Τιμές-φωτιά στη Σαντορίνη

18 Sep 2023, 11:22 | AIRBNB

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα στη φιλοξενία: Πιο ακριβά τα Airbnb από τα ξενοδοχεία! Τιμές-φωτιά στη Σαντορίνη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ένα συμπέρασμα-σοκ κατέληξε μελέτη της καταναλωτικής οργάνωσης της Βρετανίας Which?, σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία είναι φθηνότερα από την Airbnb.

Η μελέτη συνέκρινε το μέσο κόστος διαμονής σε χιλιάδες ξενοδοχειακά δωμάτια με 300.000 καταχωρήσεις σε δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 13 προορισμούς του Ην. Βασιλείου και σε 37 άλλους σε όλο τον κόσμο, κατά το τελευταίο 12μηνο, έως και το Μάιο. Από τις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo, υπολογίστηκαν οι καταχωρήσεις ολόκληρων σπιτιών, και από τα ξενοδοχεία εξαιρέθηκαν  τα πεντάστερα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 101 λίρες, ενώ η διαμονή σε Airbnb ή Vrbo σε 120 λίρες.

Μπορεί οι βραχυχρόνιες μισθώσεις να έχουν τη φήμη ότι είναι φθηνότερη επιλογή διαμονής από τα ξενοδοχεία λόγω απουσίας υπηρεσιών προσωπικού, όμως η Which? εξηγεί ότι η ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας εκτίναξε τις τιμές.

Η Which? παρουσίασε σειρά προορισμών όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να εξοικονομήσουν εντυπωσιακά μεγέθη σε  κόστος διαμονής εάν επιλέξουν ξενοδοχείο. Στη Σαντορίνη, οι καταχωρήσεις Airbnb και Vrbo ήταν κατά 71% πιο ακριβές έναντι των ξενοδοχείων (203 λίρες έναντι 119 λίρες σε ξενοδοχείο).

Καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες εταιριών ενοικίασης στο Άμστερνταμ έχουν τιμές 58% υψηλότερες από αυτές των ξενοδοχείων (183 λίρες έναντι 116 λίρες).

Οι τιμές ξενοδοχείων, σε γενικές γραμμές, είναι επίσης χαμηλότερες από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και στους Ασιατικούς προορισμούς. Στο Χονγκ Κονγκ, η διαφορά τιμής ανέρχεται στο 85%, με αντίστοιχα ευρήματα και στη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Επιπλέον, η διαμονή σε ξενοδοχείο κοστίζει λιγότερο και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Ην. Βασιλείου. Τα ξενοδοχεία στο Southwold έχουν μέση τιμή στις 155 λίρες, με τις καταχωρήσεις στις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης να ανέρχεται σε 223 λίρες, κατά μέσο όρο.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα